Orientační nabídka


 

Napoleonské slavnosti vyvrcholí rekonstrukcí historické bitvy

na
Ústecké muzeum otevřelo poslední květnový den pro návštěvníky skvělou expozici věnovanou období napoleonských válek. Výstavu zahájil i hejtman Oldřich Bubeníček, který v muzeu podepsal se starosty Chlumce a Přestanova memorandum o partnerství a spolupráci při oslavě bitvy uskutečněné roku 1813. Fotogalerii připravujeme.
 

 
 

Náš region si tento rok připomíná 200 let od slavné bitvy, kde byla francouzská napoleonská vojska poražena spojenci Ruska, Německa a Rakouska. Rekonstrukce bitvy se uskuteční 31. srpna na chlumeckém a přestanovském bojišti. Ale již v červnu pořádá město Ústí nad Labem spolu s Muzeem města Ústí nad Labem řadu akcí pod společným názvem Napoleonské slavnosti.

 

Ústecký kraj bude pořadatelem hlavních aktivit ke dvousetletému výročí bitvy, na nichž se bude podílet Chlumec i Přestanov. Nejpřitažlivější bude zřejmě pro návštěvníky oslav rekonstrukce slavné bitvy, za účasti zahraničních hostů se uskuteční pietní akt, vše bude zarámováno bohatým doprovodným programem. Sledujte webové stránky kraje, kde budeme postupně přinášet podrobnosti k oslavám výročí bitvy.

 

++

ěě

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 2.6.2013 / 2.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém