Orientační nabídka


 

Národní cena pro metodickou publikaci

Publikace s názvem „Metodika Kariérové poradenství pro prevenci předčasných odchodů ze vzdělávání“, kterou vydal Ústecký kraj ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, se stala jedním ze dvou vítězů Národní ceny kariérového poradenství 2023.
Tisková zpráva z 23. října 2023
01
 

 
 

Tým odborníků se v průběhu tří let věnoval pilotnímu ověřování dlouhodobé, individualizované a koordinované podpory žáků ohrožených předčasným odchodem ze vzdělávání s důrazem na efektivní spolupráci všech zainteresovaných aktérů. Výsledky této práce poté autorský tým pod vedením Kristýny Volfové a Zdeňka Svobody zpracoval do moderní metodické publikace, která může být inspirací a pomůckou nejen pro pedagogické pracovníky v první linii.

„Ústecký kraj dlouhodobě bojuje s předčasnými odchody žáků ze vzdělávání, což má negativní dopad na celkovou prosperitu regionu. Proto je každý nástroj, který pomáhá tento problém řešit, velmi potřebný a přínosný,“ ocenila publikaci radní Iva Dvořáková.

Publikace bude zařazena do evropského seznamu příkladů dobré praxe v oblasti kariérového poradenství. Volně dostupná je na odkazu výše.

Pořadatelem soutěže je Národní pedagogický institut, který zastřešuje Centrum Euroguidance ČR, které je součástí rozsáhlé evropské poradenské sítě Euroguidance. Do hlavní soutěže bylo v letošním 15. ročníku nominováno 28 projektů, odborná porota ocenila dva hlavní cenou a čtyřem projektům udělila zvláštní uznání.

Metodika Kariérové poradenství pro prevenci předčasných odchodů ze vzdělávání vznikla jako jeden z výstupů projektu Podpora úspěšnosti ve vzdělávání v Ústeckém kraji (ÚK IKAP B2).

1
Oceněná publikace

2
Autoři při převzetí ocenění

3

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 23.10.2023 / 23.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém