Orientační nabídka


 

Národní házená oslavila 110 let

logo
Ve dnech 5.-10. května se v severních Čechách konaly oslavy 110. výročí národní házené. Oslavám poskytl záštitu hejtman Oldřich Bubeníček, který se také v neděli zúčastnil mezizemského utkání Čechy – Morava v kategorii žen i mužů. To se uskutečnilo v Chomutově a stalo se tak vyvrcholením tohoto významného sportovního výročí.
Tisková zpráva ze dne 11. května 2015
 

 
 

„Já si myslím, že to je nádherné výročí sportu, který je už z názvu ryze národní. Je hezké, že se snažíte tento národní sport takto udržet a podle toho, kolik tady vidím mladých hráčů i hráček, věřím, že do budoucna má tento sport perspektivu a zůstane na území České republiky zachován. I Ústecký kraj se bude snažit národní házenou dále podporovat,“ poblahopřál hejtman Oldřich Bubeníček při své úvodní řeči.

Ústecký kraj akci podpořil z Fondu ÚK částkou 200 tisíc korun. V loňském roce byl z prostředků Fondu Ústeckého kraje zrekonstruován povrch hlavního hřiště v Chomutově. Celková rekonstrukce stála 400 tisíc korun.

Mezi významnými hosty nechyběl Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené, vedoucí odboru kancelář hejtmana Luboš Trojna a hlavní organizátor akce předseda SK Chomutov NH Vojtěch Čihař.

Oslavy 110 let národní házené byly zahájeny Superpohárem mládeže, součástí programu byl i páteční galavečer národní házené v Městském divadle v Chomutově, kde byly také vyhlášeny výsledky ankety o nejlepší národní házenkářku a házenkáře za rok 2014. V sobotu následovala přípravná utkání a turnaj starých gard. Vše vyvrcholilo mezizemským utkáním právě v neděli.

 

Více informací o národní házené naleznete na stránkách http://svaznarodnihazene.cz/ Také se zde můžete seznámit s bohatou historií a vývojem házené.

házená
Utkání juniorek Čechy - Morava

házená
Utkání juniorek Čechy - Morava

házená

házená

házená

házená

házená
Hejtman Oldřich Bubeníček vyjádřil podporu národní házené. Dále zprava organizátor Vojtěch Čihař, kancléř Luboš Trojna a Jiří Cedidlo, předseda Svazu národní házené.

házená

házená
Utkání juniorů Čechy - Morava

házená

házená
Mezizemská utkání přinesla napínavou víkendovou podívanou.

házená
Kdo neskáče, není Čech - hop, hop, hop!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.5.2015 / 11.5.2015 | Účinnost od-do: 11.5.2015-11.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém