Orientační nabídka


 

Návštěva dvou školských zařízení

vo
Předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Dagmar Waicová navštívila na konci dubna dvě školská zařízení zřizovaná Ústeckým krajem. Prvním byl Dětský domov Hora Svaté Kateřiny a druhým Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola v Mostě.
 

 
 

Dětský domov Hora Svaté Kateřiny se nachází v prostředí horského údolí v těsném sousedství Německa již od roku 1977. Dnes zde žije maximálně třicet dva dětí ve čtyřech rodinných skupinách. Domov byl zrekonstruován jak po stavební stránce, tak i ve vybavení, aby se vytvořilo domácí a rodinné prostředí. „Vedle kvalitního zázemí pro děti je zde krásná příroda a okolí je pro děti úplným rájem,“ řekla po prohlídce DD a diskuzi se zaměstnanci Dagmar Waicová.

Po prohlídce celého areálu Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy  diskutovala předsedkyně výboru s vedením o aktivitách školy, přijímacích zkouškách, doplňkové činnosti a spolupráci se sociálními partnery jako je např. Krajská zdravotní a.s. „To, co bych nejvíce ocenila,  je pracovní nasazení celého týmu pod vedením paní ředitelky Jany Adamcové a vize školy, která zajišťuje stabilitu ve vzdělávací nabídce Ústeckého kraje,“ pochválila školu Dagmar Waicová.

VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ v Mostě díky své vzdělávací nabídce i poskytované kvalitě vzdělávání získaly pevné postavení v krajské síti středních a vyšších odborných škol. Sloučením obou škol se vytvořily podmínky pro efektivní využívání personálního zázemí a materiálně technické vybavenosti obou škol a jejich využití pro rozšiřování vzdělávací nabídky v celoživotním vzdělávání, které zahrnuje především kurzy pro veřejnost. Škola se též pyšní certifikátem Páteřní škola Ústeckého kraje.

 

Kontakt:

RNDr. Zdeněk Rytíř, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 703

Mob.:+420  602 409 704

Mail:   rytir.z@kr-ustecky.cz  

 

red
Dagmar Waicová (vlevo) společně s ředitelkou DD Maritnou Stawiarzovou u výběhu koz a ovcí, o které se starají děti z dětského domova

sz
Sportovní zázemí dětského domova

vy
Výuka na VOŠ v Mostě

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 2.5.2013 / 2.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém