Orientační nabídka


 

Návštěva hejtmana Jiřího Šulce na Ruské ambasádě v Praze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Návštěva hejtmana Jiřího Šulce na Ruské ambasádě v Praze
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se 6. března 2006 zúčastnil jednání o spolupráci Volgogradské oblasti Ruské federace a České republiky. V prostorách Velvyslanectví Ruské federace v Praze jednal o možnostech zajištění investičních projektů, které nabízí samospráva Volgogradské oblasti k posouzení pro společnou realizaci s českou stranou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.3.2006

 

Návštěva hejtmana Jiřího Šulce na Ruské ambasádě v Praze

 

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se 6. března 2006 zúčastnil jednání o spolupráci Volgogradské oblasti Ruské federace a České republiky. Setkání se uskutečnilo v prostorách Velvyslanectví Ruské federace v Praze, kam představitele českých vládních organizací a obchodních kruhů pozvali velvyslanec Ruské federaci v České republice A. L. Fedotov,

vicegubernátor Volgogradské oblasti V. A. Kabanov a generální konsul Ruské federace v Karlových Varech Valerij Ščetinin.

     Programem setkání bylo téma „Možnosti zajištění investičních projektů ve Volgogradské oblasti“. Projekty nabízí samospráva Volgogradské oblasti k posouzení pro společnou realizaci s českou stranou.

     „Jedná se o možnosti zajímavé blízké spolupráce a je to i šance pro severočeské podnikatele a investory objevit zatím méně známou oblast, která do budoucna slibuje prudký růst,“ upozornil hejtman Jiří Šulc. Projekty se týkají nejrůznějších hospodářských oblastí – stavitelství, strojírenství a potravinářství. V seznamu projektů, na kterých by představitelé Volgogradské oblasti rádi spolupracovali se zástupci české strany, je například stavba meziregionálního obchodního střediska, stavba silnice Moskva - Astrachaň nebo stavba mostu přes řeku Volhu ve Volgogradu.

     Součástí jednání byla i diskuse o další spolupráci Volgogradské oblasti a Ústeckého kraje  v oblastech hospodářských, politických a kulturních. „Při této příležitosti jsme spolu s velvyslancem Ruské federace A. L. Fedotovem dohodli jeho návštěvu Ústeckého kraje, která proběhne letos v dubnu,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

 

Připravila : Šárka Roudnická, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Vedoucí oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 8.3.2006 / 8.3.2006 | Zveřejnit od-do: 8.3.2006-8.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém