Orientační nabídka


 

Návštěva na škole dobré praxe

s
Střední škola stavební a technická (SŠST) Ústí nad Labem byla cílem návštěvy předsedkyně výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje pro výchovu vzdělání a zaměstnanost Dagmar Waicové. S výsledky školy jí seznámil její ředitel Vítězslav Štefl.
 

 
 

SŠST je držitelem prestižního titulu Páteřní škola Ústeckého kraje. V současné době vlastní tento titul pouze dvanáct středních škol z celého Ústeckého kraje. Tato skutečnost řadí SŠST mezi silné partnery pro dobrou spolupráci se zaměstnavateli, podniky a dalšími sociálními institucemi. Řada úspěšně realizovaných i připravovaných projektů dává žákům i jejich rodičům jednoznačnou jistotu stability školy, vysoké kvality vzdělání, uplatnění absolventů a neustále se rozvíjejících výhod.

„Zaujalo mě, že SŠST je jedinou střední školou v Ústeckém kraji a jednou ze tří v celé České republice, která navázala spolupráci s firmou Metrostav. Na základě této kooperace byl vytvořen program, který přinesl žákům řadu výhod,“ uvádí Dagmar Waicová. „Vidím v tom jednu z cest, jak podporovat odborné vzdělávání  a tím zajistit pracovní uplatnění  absolventů přímo u firem,“ dodává předsedkyně výboru.

Aktivity školy i jejího domova mládeže a přehled učebních oborů představil návštěvě ředitel Vítězslav Štefl. Součástí programu návštěvy byla prohlídka odborných pracovišť, učeben a dílen. „Například na učební obor strojní mechanik se vztahuje motivační program Ústeckého kraje a žáci tohoto učebního oboru mají možnost se stát smluvními žáky stavební firmy Metrostav,“ komentoval ředitel Štefl. Prezentoval též záměr školy vybudovat Kampus řemesel. „I když si projekt vyžádá více než 400 milionů korun, věřím, že se ho podaří úspěšně realizovat,“ dodal.

Zájemci o studium na této škole najdou podrobnosti na webových stránkách www.stsul.cz.

dw1
Aktivity SŠST představil Dagmar Waicové ředitel Vítězslav Štefl

dw2

dw3

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 25.1.2013 / 25.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém