Orientační nabídka


 

Návštěva ruského velvyslance v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Návštěva ruského velvyslance v Ústeckém kraji
Na historicky první návštěvu Ústeckého kraje přijel 16.května představitel Ruské federace velvyslanec Alexej Fedotov. Ruského velvyslance pozval hejtman Jiří Šulc, který vidí v Rusku významného a do budoucna se zvětšujícího ekonomického partnera.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17.5.2006

 

Návštěva ruského velvyslance v Ústeckém kraji

 

Na historicky první návštěvu Ústeckého kraje přijel v úterý 16.5. představitel Ruské federace velvyslanec Alexej Fedotov. Ruského velvyslance pozval hejtman Jiří Šulc, který vidí v Rusku významného a do budoucna se zvětšujícího ekonomického partnera. Velvyslance Fedotova doprovázeli generální konzul Ruské federace v Karlových Varech Valerij Ščetinin, obchodní zástupce z Obchodního zastupitelství Ruské federace Ivan Galaktionov a atašé konzulátu Ruské federace Karlových Varech Denis Arsenťjev. Představitelé Ruské federace projevili zájem seznámit se s regionem, navštívit významné průmyslové podniky a setkat se s podnikateli.

     Návštěvu kraje zahájili setkáním s hejtmanem v jeho pracovně Krajského úřadu Ústeckého kraje. V 10 hodin je v Přestanově u pomníku napoleonských válek, který připomíná bitvu roku  1813 přivítala stráž v dobových kostýmech. Představitelé Ruské federace a pan hejtman obdrželi pamětní medaile, ruský velvyslanec také speciální dar – historickou vojenskou čepici, kterou v roce 1813 nosili vojáci rakouského císařského vojska.

     Další zastávkou byla Krupka, kde všichni položili květiny k památníku sovětských vojáků na památku konce 2. světové války.

     Dalším bodem programu byla návštěva České rafinérské a.s. v Záluží u Litvínova. Tento podnik zpracovává ruskou ropu. Představitelé společnosti připravili prezentaci o historii závodu, členové ruské delegace se zajímali i o perspektivy České rafinérské a to, jakým způsobem prosperující podnik pomáhá obyvatelům regionu.

     Stejně tak ocenili možnost navštívit společnost Glaverbel Czech a.s. v Teplicích. Tato společnost, největší středoevropský výrobce plochého skla,  je známá i na území Ruské federace, kde založila dvě filiálky.

     Celodenní návštěvu ruského velvyslance A. Fedotova zakončilo setkání s podnikateli. Všichni členové Ruské federace mají velký zájem o navázání kontaktů českých a ruských podnikatelů, ruský velvyslanec informoval o úlevách, které jsou v Rusku připraveny pro příchod cizích investorů.

     „Návštěva ruského velvyslance byla sice historicky první, ale už dnes je jasné, že rozhodně ne poslední v Ústeckém kraji. Během jednání jsme společně vytipovali tři oblasti na území Ruské federace, se kterými by kraj chtěl a mohl navázat bližší partnerskou spolupráci. To je také náš společný úkol před dalším setkáním,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

     Na závěr celého dne pozval ruský velvyslanec Alexej Fedotova hejtmana Jiřího Šulce na pracovní oběd na ambasádu v Praze.

 

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz          

 

Návštěva ruského velvyslance v Ústeckém kraji

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.5.2006 / 18.5.2006 | Zveřejnit od-do: 17.5.2006-17.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém