Orientační nabídka


 

Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji
Ve dnech 19. - 23. června t.r. budou v Ústeckém kraji probíhat letní Hry III. olympiády dětí a mládeže ČR. Jejich přípravu má na starosti organizační výbor.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21. února 2007

 

Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji

FINÁLE FOTBALU BUDE V KRAJSKÉM MĚSTĚ

 

Právě za čtyři měsíce budou v krajském městě ve své polovině letošní Hry III. Olympiády dětí a mládeže České republiky, jejichž organizaci svěřil Český olympijský výbor právě Ústeckému kraji. Dalšími přípravami Her se dnes (21. 2.) zabýval na svém zasedání Organizační výbor za řízení svého předsedy Radka Vonky (na snímku).

            Nejožehavějším tématem minulých týdnů bylo ještě ubytování více než 4,5 tisíce mladých sportovců. Původně se zástupci několika málo krajů stavěli proti ubytování na školách (např. Moravskoslezský kraj), ale postupně je argumenty Ústeckého kraje přesvědčily. „Na šestihodinovém jednání zástupců krajů před 14 dny v Praze došlo ke shodě názorů, “ řekl nám náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, „a všichni pochopili, že naše koncepce ubytování sportovců má jen pozitiva. Mladí lidé budou na školách ubytováni společně, po 14-18, budou mít k dispozici karimatky a spací pytle, které si odvezou jako památku, jednáme o zapůjčení mobilních sociálních zařízení, na školách bude fungovat nepřetržitá ostraha městské policie a podobně.“ Výhrady k chystanému ubytování už nemá ani Moravskoslezský kraj, jak potvrdila B. Dostálová, která byla jako host na středečním jednání organizačního výboru.

            Jeho členové projednali např. přípravu akreditačních informací o jednotlivých účastnících,  vyslechli zprávu o zajištění a kontrole hygieny všude, kde budou sportovci, o stravování, pitném režimu dětí apod. Bezpečnost mladých reprezentantů všech krajů bude na sportovištích, na školách i ve městě hlídat městská policie 24 hodin denně, zapojí se do ní i dobrovolníci, oslovena bude i Policie ČR a v průběhu olympiády se uvažuje také o pomoci některých pedagogů ze škol, kde v té době budou „olympijské“ prázdniny. Zajímavá byla informace Zd. Kubce, předsedy výkonného výboru Her, že speciální spací pytel, který každý sportovec dostane zdarma, se nemůže jmenovat Olympic(k), poněvadž to nepovolila Česká olympijská, a.s.; ponese tedy název „Ústí 2007“. Zásadní rozhodnutí učinil organizační výbor také v souvislosti s finále fotbalového turnaje. „Pro letošní Hry byla snížena věková hranice na 14 let,“ potvrdil nám Radek Vonka, „a definitivně také padla úvaha uspořádat vyvrcholení turnaje v Teplicích. Fotbal je atraktivním sportem a na finále v krajském městě bude mnoho set, třeba i tisíc, mladých lidí z celé republiky. To bude perfektní atmosféra –lepší malý zaplněný stadion než velký, krásný a –prázdný.“

            Příští zasedání Organizačního výboru Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR 2007 se uskuteční 20. března.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji

Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji

Nejaktuálnější informace z přípravy Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.2.2007 / 22.2.2007 | Zveřejnit od-do: 21.2.2007-21.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém