Orientační nabídka


 

Nejlepší floristé z České republiky opět změřili své síly: Uskutečnil se již 44. ročník Děčínské kotvy

flora
Mistrovství floristů České republiky – Děčínská kotva 2015 má za sebou již 43 úspěšných ročníků a za dobu své existence je nejvyhledávanější tuzemskou soutěží floristů. Letošní ročník se inspiroval prostředím staré továrny. Ústředním tématem byl Floral Factory aneb svatba ve staré továrně. Záštitu převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
Tisková zpráva ze dne 15. května 2015
 

 
 

Akce se konala mimo tradiční prostory děčínského zámku z důvodu rekonstrukce zámeckého nádvoří. Další ročníky soutěže by se měly vrátit zpět do zámeckých prostor. Floristická soutěž ve vázání a aranžování květin pro studenty a studentky středních odborných i vysokých škol a pro profesionály se letos uskutečnila v děčínském obchodním centru Pivovar, který je jedním z hlavních sponzorů.

Floristé změřili své síly ve dvou kategoriích – junior a senior. Vítěz junior kategorie do 25 let postupuje do užšího výběru soutěže Eurofleurs 2017. Profesionální floristé, zaměstnanci zahradnických firem a studenti vysokých škol, soutěžili v kategorii senior.

Slavnostní galavečer se uskutečnil 14. května v prostorách kina Sněžník, kde byly předány ceny vítězům. Hostem byl skladatel a kytarista Tony Ackerman, který večer zpříjemnil svým hudebním vystoupením. „Již čtyři roky se akce, která probíhá vždy ve vynikající atmosféře, účastním a jsem ráda, že se tato prestižní soutěž koná právě v našem kraji, který proto neváhal akci i finančně podpořit,“ řekla v úvodu galavečera Dagmar Waicová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Ta spolu s radní pro kulturu Jitkou Sachetovou a krajským zastupitelem Vladislavem Raškou předávali ceny vítězům.

Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách: stůl, svatební kytice, sloup a tajná disciplína. Vítězkou v kategorii junior se stala Iva Bouzková ze SŠZaZe A.E. Komerse, Děčín-Libverda a zároveň jako jediná triumfovala ve všech čtyřech soutěžních kategoriích.  V kategorii senior obsadil první místo Jaromír Kokeš z moravských Dambořic.

Soutěžní vazby budou v prostorách obchodního centra vystaveny do neděle 17. května. K vidění jsou vskutku zajímavé výtvory a inspirovat se mohou nejen dámy, ale i pánové, protože právě květiny jsou klíčem k srdci ženy.

Vyhlašovatelem soutěže je Svaz květinářů a floristů ČR, Olomouc, Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda. Děčínská kotva vznikla v roce 1971 jako prestižní soutěž - mistrovství ČR. Její organizaci nemá na starosti pouze škola, ale stále více do její náplně promlouvají přední odborníci na floristiku reprezentovaní Svazem květinářů a floristů ČR. Více o soutěži se můžete dozvědět na http://www.decinska-kotva.cz/

flora
Iva Bouzková s přehledem zvítězila v kategorii JUNIOR.

 

flora
Iva Bouzková se svými květinovými vazbami zvítězila ve všech soutěžních disciplínách.

 

flora

flora

flora
V úvodu promluvila Dagmar Waicová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Akci moderovala Alena Tichá.

flora
Radní Jitka Sachetová předávala ceny vítězům.

flora
Vítězka Iva Bouzková při slavnostním ceremoniálu. 

Foto: Zita Kakarová

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 15.5.2015 / 15.5.2015 | Účinnost od-do: 15.5.2015-15.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém