Orientační nabídka


 

Nejlepším adresátem daru je podle hejtmana Severočeská vědecká knihovna

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nejlepším adresátem daru je podle hejtmana Severočeská vědecká knihovna
Dnes ( 27.6.) navštívil Jiří Šulc, hejtman Ústeckého kraje, Severočeskou vědeckou knihovnu v Ústí nad Labem (je příspěvkovou organizací kraje), aby jejímu řediteli Alešovi Brožkovi předal několik desítek knih, jež získal darem od různých návštěv Ústeckého kraje nebo mu byly věnovány na jeho pracovních cestách po Evropě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27. 6. 2006

Nejlepším adresátem daru je podle hejtmana Severočeská vědecká knihovna

Dnes ( 27.6.) navštívil Jiří Šulc,  hejtman Ústeckého kraje, Severočeskou vědeckou knihovnu v Ústí nad Labem (je příspěvkovou organizací kraje), aby jejímu řediteli Alešovi Brožkovi předal  několik desítek knih, jež získal darem od  různých návštěv Ústeckého kraje nebo mu byly věnovány na jeho pracovních cestách po Evropě.  

  „Moje pracovna v úřadu byla již nejrůznějšími tituly přeplněná, tak jsem přemýšlel jak s nimi smysluplně naložit. Nakonec jsem si vzpomněl, že tím nejlepším adresátem bude Severočeská vědecká knihovna,“ svěřil se při této příležitosti hejtman.  Dodal, že jsou to knihy, které jsou svým obsahem rozdílné, přesto v nich čtenáři najdou celou řadu zajímavých dat a  informací.  „Přiznávám, že některé jsem jen letmo prolistoval, jiné důkladně prohlédl i pročetl. Knihovna určitě bude vědět jak s nimi naložit, ostatně  nebude to určitě poslední dar této instituci z mé strany, „ uvedl  Jiří Šulc a dodal, že může knihovně poskytnout ještě další tituly ze soukromé domácí  knihovny. Po té si v doprovodu ředitele prohlédl prostory Severočeské vědecké knihovny,  její novou přístavbu i původní  prostory hlavní budovy, kterou vlastní město Ústí n.L. a knihovně je zapůjčuje. Právě ty si hejtman pečlivě prohlížel, protože například okna, ale i v interiéru obložky dveří, podlahy  apod. dávno dosloužily.  „Podle mého to potřebuje generální opravu. Musíme se poradit s odborníky a zasvěcenými jak problém řešit. Kraj na rekonstrukci nemá, ale znám způsob jak získat peníze – z evropských fondů. To je rozhodně cesta, po níž se vyplatí jít,“ řekl hejtman.

   Severočeská vědecká knihovna v loňském roce vstoupila do již šedesátého roku své existence.  Ve svém fondu má celkem 700 tisíc knižních jednotek, z toho je  650 tisíc knížek. Ročně tuto kulturně vzdělávací instituci, která poskytuje služby obyvatelům Ústeckého kraje  ve dvou budovách a sedmi pobočkách a ve zvukové knihovně navštíví 258 tisíc čtenářů. Z toho je 13 tisíc zaregistrovaných čtenářů.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 27.6.2006 / 27.6.2006 | Zveřejnit od-do: 27.6.2006-27.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém