Orientační nabídka


 

Největší běžecká akce na severu Čech: „Ústecký 1/2Maraton“

11
Pro všechny sportovní nadšence se stane 18. září 2011 naprosto jedinečným dnem. V Ústí nad Labem se poběží Ústecký ½Maraton, štafetový půlmaraton, běh na 10 km a rodinný běh. Napínavý závod podél řeky Labe nebude však jen sportovním kláním, ale zároveň všem zúčastněným představí to nejlepší z města. Ústecký půlmaraton byl certifikován jako člen roku 2011 asociace AIMS (Association of International Marathons and Distance Races).
 

 
 

Náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera domluvil s organizátory partnerství kraje a mediální spolupráci v oblasti propagace. O dalších možnostech podpory Ústeckého půlmaratonu se bude ještě jednat.

 

„Jsem skutečně velmi rád, že právě Ústí nad Labem bude dějištěm takovéto významné mezinárodní akce a věřím, ten den budou všichni žít jen sportem“, uvedl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

 

Ve dvou kolech se poběží na vzdálenost 21 kilometrů, startovat se bude na Mírovém náměstí v pravé poledne. Zajištěna je i zahraniční účast a účast elitních atletů. Současně s půlmaratonem se poběží běh na 10 kilometrů, opět z Mírového náměstí v poledne. Zhruba o hodinu dříve bude odstartován Rodinný běh. Zde je připraven celodenní program pro děti a řada doprovodných akcí.

 

„Závodní trasa vede zajímavými místy z hlediska turistického ruchu a to jistě sportovcům zpestří jejich běh“, usmívá se Radek Vonka. Je tomu skutečně tak, poběží se kolem hradu Střekova, zámečku Větruše či Mariánské skály.

 

Turistický portál Brána do Čech (www.branadocech.cz) se stal mediálním partnerem půlmaratonu. Všechny informace, které se budu s blížícím se termínem závodu upřesňovat, naleznete mezi sportovními akcemi právě tady. Oficiálním webem závodu je však www.usteckypulmaraton.cz.

 

Nuže, už máte nachystanou běžeckou obuv?

 

Připravil: odd. RR a CR ve spolupráci s OTI

1

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 2.6.2011 / 2.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém