Orientační nabídka


 

Němečtí starostové jednali s hejtmanem o společných projektech

01
Starosta města Olbernhau Heinz-Peter Haustein a starostka Deutschneudorfu Cladia Kluge oplatili hejtmanovi Bubeníčkovi návštěvu v jejich obcích na hřebenech Krušných hor a zavítali do krajského města Ústí nad Labem. Jednali mimo jiné o přípravě přeshraničních projektů na nové programovací období.
Tisková zpráva z 26. srpna 2019
 

 
 

Starosta Haustein představil dva záměry na projekty. Jeden by se týkal proškolení a vybavenosti hasičů v krušnohorských obcích. Druhý projekt by mohl pomoci k rekonstrukci hraničního mostu v Brandově. Na oba hledá partnery na české straně. Hejtman Bubeníček přislíbil pomoc ze strany Ústeckého kraje.

„Znám osobně řadu starostů a jsem přesvědčený o prospěšnosti a užitečnosti aktivit, které přispějí k vybavení dobrovolných hasičů moderní a spolehlivou technikou. Věřím, že pro tento záměr nalezneme vstřícnou odezvu,“ řekl hejtman Bubeníček.

Starostové se dále zajímali o pokračování těžby uhlí na české straně, o aktuální situaci v lesích či o klimatickou politiku České republiky. Pozvali také hejtmana na další návštěvu při příležitosti tradiční místní zabíjačky. Při té by mohly pokračovat přípravy na podání společného přeshraničního projektu.

1
Němečtí starostové Claudia Kluge a Heinz-Peter Haustein na návštěvě krajského úřadu

2

3
Při prohlídce Labské stezky


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 26.8.2019 / 26.8.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém