Orientační nabídka


 

Nočním vlakem z Prahy do Bruselu. Nový spoj vyjede na konci března příštího roku se zastávkami v Ústí nad Labem a Děčíně

Až do Prahy prodlouží společnost European Sleeper od 25. března 2024 noční spojení mezi Bruselem, Amsterdamem a Berlínem. Firma to tento týden oznámila na svých webových stránkách, kde se zveřejnila i jízdní řád. Vlaky budou jezdit zatím třikrát týdně. Z Česka v neděli, úterý a ve čtvrtek. Z Belgie v pondělí, ve středu a v pátek. Cesta potrvá zhruba patnáct hodin a spoj bude stavět v Ústí nad Labem a Děčíně.
Tisková zpráva z 13. října 2023
Děčín
 

 
 
„Vítáme prodloužení nočního spojení do Prahy, obzvláště přes zastávky v Ústí nad Labem a Děčíně. Přímá linka pro turisty z Belgie a Nizozemska je zkratka vybízí k cestám za poznáváním turistických atraktivit Ústeckého kraje. Navíc je zde možnost využít rozsáhlou síť turistické dopravy podporované Ústeckým krajem, ať půjde o navazující vlakové a autobusové spoje nebo lodní linky. Nový spoj navíc pomůže i našim občanům s cestováním po Evropě,“ uvedl náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Jiří Řehák.
 
Zejména Děčín je vhodným nástupním místem pro cyklisty směřující na Labskou stezku, pro které bude ve vlaku vyčleněn vagon pro přepravu kol. Vydat se mohou v jednom směru do Národního parku České Švýcarsko a v opačném směru do Českého středohoří, kde je čeká plno přírodních krás a památek. Zkrátka ideální destinace na trávení dovolené. 

“Zastávky v Ústeckém kraji skvěle zapadnou do komunikačního konceptu agentury CzechTourism. V příštím roce bude hlavním tématem agentury aktivní turismus. Na ten cílíme dlouhodobě, protože aktivní dovolená v přírodě je největším lákadlem pro turisty z Nizozemska a Belgie,” říká ředitelka zahraničního zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism pro Benelux Petra Palečková a dodává: „Loni byl Ústecký kraj, co se týče cestovatelů z Nizozemska a Belgie, na 7. a 8. místě s 6 949 a 2 164 příjezdy. Nové vlakové spojení by počet zahraničních hostů mířících do Česka mohlo pomoct zvýšit.“

Podle jízdního řádu pojede vlak z Prahy v 18:04, v Česku zastaví ještě v Praze-Holešovicích, Ústí nad Labem a Děčíně. V Bruselu má být vlak v 9:27. Ve směru z Bruselu pojede vlak v 19:22, příjezd do Prahy bude v 10:56.  Kromě Bruselu vlak umožní přímé spojení například do Amsterdamu, Rotterdamu či Antverp. Cena jízdenek začíná na 79 eurech za místo k sezení, 109 eur za lehátko a 159 eur za lůžko. Jízdenky jsou již v prodeji.

European Sleeper není tradičním dopravcem, organizace vznikla v Nizozemsku jako družstvo, které chce obnovit noční vlaky. Drobní investoři loni podpořili start firmy půl milionem eur, emise podílů se vyprodala za patnáct minut. Chystá další trasu, plánuje spojit Amsterdam s Barcelonou. Nová linka se dostala na seznam nočních linek, které chce podpořit Evropská komise. Linka z Bruselu do Berlína začala jezdit letos v květnu.

Labská stezka v Litoměřicích
Labská stezka v Litoměřicích

 


 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 13.10.2023 / 13.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém