Orientační nabídka


 

Nové centrum pro žákovské parlamenty

c
Na Fakultní základní škole (FZŠ) České mládeže v Ústí nad Labem bylo včera otevřeno regionální konzultační centrum pro žákovské parlamenty. Slavnostního zahájení činnosti centra se zúčastnila předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje Dagmar Waicová. Centru udělil záštitu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
 

 
 

„Žákovský parlament je tvořen z žáků jednotlivých tříd, které děti vyberou ve volbách. Jeho úloha na každé škole je, že členové parlamentu přináší informace od dětí ze tříd. Třeba co by na škole vylepšily, co by si přály a další věci. Díky žákovskému parlamentu se zlepšilo klima na naší škole. Také ubylo problémových situací mezi pedagogy a žáky,“ řekla pro Ústecký deník zástupkyně ředitelky FZŠ Petra Holasová.

„Ze své pedagogické praxe mám dobré zkušenosti z práce žákovského parlamentu a jsem ráda, že právě otevřené konzultační centrum napomůže metodicky ostatním školám, které jistě přínosy parlamentu pro zlepšování chodu školy ocení,“ uvedla Dagmar Waicová.

Podporu projektu žákovských parlamentů dlouhodobě zajišťuje Centrum pro demokratické učení (CEDU), které v rámci otevření centra uspořádalo workshop pro účastníky z 23 škol kraje.

Připravil: OTI

l
Otevření konzultačního centra byli přítomni (zleva) Dagmar Waicová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ZÚK, Petr Dvořák, člen krajského parlamentu dětí a mládeže, Vlasta Rytířová, ředitelka FZŠ a Jan Eichler, ústecký radní pro oblast školství

w
Křest konzultačního centra

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 14.2.2013 / 14.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém