Orientační nabídka


 

Nové moderní sanitní vozy a dokončená přístavba školicího střediska v sídle Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje byly slavnostně předány do užívání příspěvkové organizace

Novou přístavbu sídla Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p. o. (ZZS ÚK), v rámci výjezdové základny Ústí nad Labem a 6 nových moderních sanitních vozů si převzali krajští záchranáři v úterý 7. prosince 2021. Slavnostního předání se zúčastnili hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl, předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík a vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje Petr Severa.
Tisková zpráva ze dne 8. prosince 2021
ZZS ÚK
 

 
 

„Vozový park je letos inovován o 6 sanitních vozidel, přičemž nová vozidla nahradí stávající, starší sanitní vozidla ZZS ÚK. Spolu s Ústeckým krajem obnovujeme na základě životnosti vozidel vozový park pravidelně, a to jak ze svých zdrojů, tak s využitím dotačních titulů. Šest nových vozů přispěje ke snížení průměrného stáří vozového parku ZZS ÚK a také zjednoduší práci záchranářů,“ upřesnil ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl.

„Přístavba byla realizována z důvodu nedostačující kapacity ve stávající budově z důvodu zřízení prostorů pro naše vzdělávací a výcvikové středisko, které je nyní vybaveno moderní technikou a technologiemi umožňujícími simulační výuku včetně dalších výcvikových a školících pomůcek určených pro výuku a odbornou přípravu zdravotnických pracovníků ZZS ÚK. Získali jsme je v rámci projektu Vybavení a obnova výukových středisek IZS – Vybavení výukových středisek ZZS Ústeckého kraje,“ dodal k důvodům nutnosti rozšíření stávajícího objektu sídla a výjezdové základny v Ústí nad Labem náměstek pro nelékařské profese a statutární zástupce ředitele ZZS ÚK Petr Bureš.

„Jsem rád, že můžeme předat tuto novou moderní techniku našim záchranářům. Odvádějí úžasnou a obdivuhodnou práci a jednoznačně si ji zaslouží. Ústecký kraj se bude i nadále snažit, aby byli krajští záchranáři vybaveni nejlepší možnou potřebnou technikou,“ uvedl při předávání sanitních vozů hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„O finanční prostředky nejen na tyto nové sanitní vozy, ale i na rekonstrukci výjezdových základen v Ústí nad Labem a Lovosicích, se zasadil hejtman a ostatní kraje na Radě Asociace krajů České republiky při rozdělování finančních prostředků z Evropské unie v rámci výzev programu REACT-EU. Věřím, že se díky tomu podaří kraji ušetřit finanční prostředky na další projekty investované opět do ZZS ÚK,“ doplnil hejtmana krajský radní pro zdravotnictví Radim Laibl.

„Investice do zdravotnictví jsou jednou z priorit Ústeckého kraje a já věřím, že si práce našich záchranářů naprostá většina lidí cení a váží. Přál bych jim hodně sil, pevné zdraví a hlavně žádné agresivní pacienty, tak jak vídáme denně v médiích,“ popřál záchranářům na závěr předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík.

V roce 2021 pořídila ZZS ÚK s finančním přispěním Ústeckého kraje, pro zabezpečení přednemocniční neodkladné péče v Ústeckém kraji, celkem 6 nových sanitních vozidel.

Jedná se o:

  • 5 ks sanitních vozidel VW Crafter 35 4motion s motorem 2,0 BiTDi s výkonem 130 kW a zástavbou ZZS vč. transportní a spojové techniky v ceně 3.781.788,45  Kč/1 vůz, pořízených z investičního účelového příspěvku poskytnutého Ústeckým krajem (v celkové výši 14 milionů Kč) a z fondu investic ZZS ÚK. Celková pořizovací cena za 5 ks je 18.908.942,25 Kč. Sanitní vozidla budou postupně přidělena na výjezdové základny ZZS ÚK v Ústí nad Labem, České Kamenici, Teplicích, Žatci a Kadani.

Vozidla jsou vybavena moderními hydraulickým nosítky s vyšší nosností (až 320 kg) umožňujícími jednodušší nakládání pacientů do sanitního vozidla, dále transportními křesly s pásovým systémem umožňujícím snadný pohyb po schodech, spojovými a mobilními prostředky (navigace, kamery do vozidel a radiostanice), které umožní také využití výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace. Vozidla mají standardní žluto-zelené barevné provedení.

  • 1 ks sanitního vozidla VW Transporter T6 4motion s motorem 2,0 BiTDi s výkonem 150 kW a zástavbou ZZS, v ceně 2.706.837,76 Kč, pořízeného z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů. Sanitní vozidlo bude přiděleno na výjezdovou základnu v Lovosicích.

Vozidlo je vybaveno základní zástavbou ZZS, transportní technikou (nosítka a transportní křesla s pásovým systémem umožňujícím snadný pohyb po schodech), spojovými a mobilními prostředky (navigace, kamery do vozidel a radiostanice), které umožní také využití výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace. Vozidlo má standardní žluto-zelené barevné provedení.

V říjnu letošního roku byla také dokončena realizace přístavby sídla ZZS ÚK v rámci objektu výjezdové základny v Ústí nad Labem započatá v srpnu 2020. Investorem této investiční akce je Ústecký kraj a prostavěno bylo cca 19,5 milionů Kč včetně DPH. Dvoupodlažní budova přístavby je funkčně propojena se stávajícím objektem sídla ZZS ÚK a jsou zde situovány v 1NP garáže služebních vozidel a sklady a v 2NP kanceláře vedení ZZS ÚK včetně sanitárních zařízení.

ZZS ÚK
Nové moderní sanitní vozy VW Crafter a VW Transporter

 

ZZS ÚK
Zprava hejtman Jan Schiller, radní pro zdravotnictví Radim Laibl a předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík

 

ZZS ÚK
Moderní hydraulická nosítka s nosností až 320 kg

 

ZZS ÚK
Zdravotnická záchranná služba je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje

 

ZZS ÚK
Kromě zástupců kraje promluvil i statutární zástupce ředitele ZZS ÚK Petr Bureš (druhý zleva)

 

ZZS ÚK
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

 

ZZS ÚK
Předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík a radní pro zdravotnictví Radim Laibl (vpravo)

 

ZZS ÚK
Nová přístavba na výjezdové základně ZZS ÚK v Ústí nad Labem

 

Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje - nové sanitky a přístavba - 7. 12. 2021

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 8.12.2021 / 8.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém