Orientační nabídka


 

Nově zvolený prezident České republiky navštívil region

Ještě před svou inaugurací, která proběhne 9. března 2023, navštívil nově zvolený prezident České republiky Petr Pavel Ústecký kraj. Setkal se s vedením kraje, starosty, akademickou obcí i veřejností.
Tisková zpráva ze dne 23. února 2023
a
 

 
 




Po pracovní návštěvě Karlovarského kraje zavítal nově zvolený prezident Petr Pavel také do kraje Ústeckého. Oba regiony patří spolu s Moravskoslezským krajem mezi strukturálně postižené regiony, mající své specifické problémy, i proto nejspíš zamířil nově zvolený prezident přednostně právě do dvou z nich. Moravskoslezský kraj plánuje navštívit bezprostředně po svém uvedení do prezidentského úřadu.

Pracovní návštěvu Ústeckého kraje započal Petr Pavel ve Šluknově, kde se mu dostalo přivítání od žáků lesnické školy, místního starosty i starostů okolních obcí, se kterými následně debatoval nad lokálními problémy oblasti. Hlavním tématem společné diskuze byly dotace určené na rozvoj již zmíněných strukturálně postižených regionů a stále více se rozvírající nůžky mezi Ústeckým a Moravskoslezským krajem. Ze Šluknova se Petr Pavel přesunul do města Mikulášovice, kde navštívil tradičního českého výrobce nožů, firmu Mikov. Z Mikulášovic pokračoval do České Kamenice, kde ho čekalo setkání s místními zastupiteli i veřejností.

Návštěvu kraje zakončil Petr Pavel ve městě Ústí nad Labem. V krajské metropoli zavítal nejprve na Základní školu ve čtvrti Mojžíř, který patří k aktuálně nejpostiženějším sociálně vyloučeným lokalitám ve městě. Poté zamířil na krajský úřad v centru města, kde ho přivítal hejtman Jan Schiller spolu se svým 1. náměstkem Jiřím Kulhánkem a náměstkyní Lubomírou Mejstříkovou. Za přítomnosti členů Rady Ústeckého kraje, krajských zastupitelů i přizvaných primátorů měst a starostů obcí následovala společná diskuze v konferenčním sále. Ta otevřela mnoho palčivých témat trápících celý kraj – rozšiřující se sociálně vyloučené lokality, nedostatek kvalifikovaných pracovních sil, nezaměstnanost, špatná dostupnost zdravotnické péče a škol či odliv obyvatel do jiných krajů. Pracovní návštěvu kraje zakončil Petr Pavel na ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně, kde se setkal nejprve se zástupci Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje a posléze také se studenty a akademiky. 

Zvolený prezident Petr Pavel a hejtman Jan Schiller
Zvolený prezident Petr Pavel a hejtman Jan Schiller

 

Zvolený prezident Petr Pavel a představitelé kraje
Zvolený prezident Petr Pavel, hejtman Jan Schiller, náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková a 1. náměstek hejtmana Jiří Kulhánek

Členové Rady Ústeckého kraje 

Krajští radní Jan Růžička, Tomáš Rieger a Michal Kučera

 

Krajští radní Tomáš Rieger, Michal Kučera a zastupitelka Zdenka Vachková
Krajští radní Tomáš Rieger, Michal Kučera a předsedkyně výboru pro pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková

Setkání proběhlo v konferenčním sále krajského úřadu

Setkání proběhlo také za účasti přizvaných primátorů měst a starostů a starostek obcí

Setkání proběhlo v konferenčním sále krajského úřadu

 

Zvolený prezident Petr Pavel a hejtman Jan Schiller
Zvolený prezident Petr Pavel a hejtman Jan Schiller

Zvolený prezident Petr Pavel a 1. náměstek hejtmana Jiří Kulhánek
Zvolený prezident Petr Pavel a 1. náměstek hejtmana Jiří Kulhánek

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 23.2.2023 / 23.2.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém