Orientační nabídka


 

Nový projekt kraje určí jeho zatím nevyužité možnosti

a
V polovině letošního roku odstartoval Ústecký kraj nový projekt Koncepce vnějších a mezinárodních vztahů Ústeckého kraje, který má za úkol zlepšit a zefektivnit fungování regionu jako moderního a zajímavého partnera pro budoucí možné spolupráce a rozvoj.
Tisková zpráva ze dne 30. srpna
 

 
 

V současnosti se celý projekt nachází v přípravné fázi, která nastaví další body postupného vývoje dílčích cílů v rámci celkové koncepce až do konce května roku 2012. Hlavním úkolem je vytvořit takové strategické nástroje, které pokryjí všechny činnosti spojené se zlepšením vnějších a mezinárodních vztahů našeho regionu a na základě kterých bude Ústecký kraj prezentován, představen jeho potenciál, navázána spolupráce s partnery a budováno dobré jméno kraje.

Ústecký kraj se v oblasti vnějších vztahů dlouhodobě potýká s  image postiženého kraje, který nemá dostatečné podmínky pro rozvoj podnikání, cestovního ruchu či odstranění dlouhodobé nezaměstnanosti.

Reálné podmínky rozvoje kraje se však v posledních dvou desetiletích významně změnily nejen díky zlepšení podmínek životního prostředí, ale také s ohledem na potenciál rozvoje a dále také na příležitosti v přeshraniční spolupráci, především s Německem. Zároveň může mnohem lépe využít výhodnou dojezdovou vzdálenost do Prahy, což je zatím poměrně opomíjený údaj.

Koncepce bude obsahovat ucelené zmapování a popis klíčových procesů, stanovení důležitých ukazatelů a přezkoumání efektivnosti, rizik a kritických faktorů úspěchu. V rámci projektu budou odborně vyškolení vybraní pracovníci krajského úřadu.

Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Vyjde na téměř deset milionů korun.

  

01

Připravila:

Bc. Alena Tichá

Oddělení tiskových informací

Ústeckého kraje

tel.: 475 657 741

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 30.8.2010 / 30.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém