Orientační nabídka


 

Nový rektor se poprvé setkal s hejtmanem Ústeckého kraje

001
Dnes proběhlo první oficiální setkání nového rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem s hejtmanem Ústeckého kraje. Doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D. se jako nový rektor UJEP představil Oldřichu Bubeníčkovi a zároveň představil i nového kvestora UJEP Ing. Leoše Nergla. Oba muži vyhodnotili kvalitu vzájemných vztahů a informovali se o současném stavu konkrétních oblastí spolupráce.
Tisková zpráva ze dne 31. března 2015
 

 
 

Rektor rekapituloval společné aktivity univerzity a kraje z uplynulého období v oblasti rozvoje, vědy, výzkumu a další spolupráce. „Univerzitu považuji za jednoho ze stěžejních partnerů Ústeckého kraje. Věřím, že se spolupráce v rámci přírodovědných a technických oborech ještě více prohloubí,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Za společný záměr považují hejtman i rektor zřízení Inovačního centra Ústeckého kraje společně s Krajskou hospodářskou komorou, jehož cílem je akcelerace inovačních aktivit na území kraje a společná podpora inovačních projektů. V souvislosti s tím rektor zmínil možnosti zapojení UJEP do výzkumné platformy, která má v kraji vzniknout.  „Jednání s hejtmanem proběhlo ve velmi přátelském duchu. V závěru jsem měl možnost Oldřicha Bubeníčka požádat o zpřístupnění propagačních fotografií Ústeckého kraje z kampaně Brána do Čech, které bych rád využil k propagaci krás Českého středohoří a tohoto regionu vůbec nejen ve své kanceláři, ale taktéž na chodbách rektorátu. Domnívám se, že propagace našeho krásného kraje je jednou z cest a možností, kde může kraj i univerzita bezproblémově spolupracovat s oboustranným přínosem,“ dodal nový rektor.

Dále bylo diskutováno nedávno podepsané memorandum mezi ÚK, UJEP a Krajskou zdravotní, a. s., za účelem řešení dlouhodobého nedostatku lékařů i nelékařského zdravotnického personálu v Ústeckém kraji a při rozšiřování možností celoživotního pregraduálního a postgraduálního vzdělávání v oblasti zdravotnictví. Zde doc. Balej vyzdvihnul možnosti i přínosy memoranda zejména pro fakultu zdravotnických studií.  Martin Balej dále navázal na již proběhlá jednání bývalého rektora UJEP s Oldřichem Bubeníčkem stran podpory technického vzdělávání v Ústeckém kraji. Byl diskutován současný stav aktivity spojující finanční podporu ze strany MŠMT, ÚK a UJEP za účelem zkvalitnění technického vzdělávání, rozšíření jeho nabídky a produkce vyššího počtu technicky vzdělaných absolventů v kraji. 

V neposlední řadě informoval doc. Balej hejtmana ÚK o investiční výstavbě v Kampusu UJEP a dalších plánovaných aktivitách.

 

01

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 31.3.2015 / 31.3.2015 | Účinnost od-do: 31.3.2015-30.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém