Orientační nabídka


 

Nový školní rok znovu odstartoval s projektem Děti na startu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
S projektem Děti na startu začal opět nový školní rok v některých mateřských školách a základních školách Ústeckého kraje, který zahájil jeho podporu pilotní verzí v roce 2015. A právě díky úspěšnému průběhu, který dokládají i kladné ohlasy účastníků, pokračuje celonárodní projekt Děti na startu v Ústeckém kraji také v letošním školním roce.
Tisková zpráva ze dne 12. října 2016
 

 
 

„V rámci Základní školy Ostrovní ve Štětí je v letošním školním roce do projektu zapojeno na 40 dětí,“ říká jedna z trenérek, učitelka Markéta Varousová s tím, že v loňském roce měla akce spolu s výživovým poradenstvím velký úspěch jak v rámci přípravné třídy na základní škole, tak v mateřské škole Duha. „Nově se nám hlásí také děti z jiných školských zařízení ve Štětí,“ dodala Markéta Varousová. Jak uvedla, spolu s velkou podporou Ústeckého kraje poskytlo nemalou finanční částku k zakoupení zajímavých cvičebních pomůcek také město Štětí. „Našim cílem v tomto školním roce je dostát již dosažených kvalit všeobecné pohybové přípravy malých dětí a prolínáním tematických aktivit do pohybu zaručit atraktivitu jednotlivých cvičebních hodin,“ sdělila Markéta Varousová.  

Poděkování za podporu projektu Ústeckému kraji zaslala také trenérka Fit klubu při Základní škole U Nemocnice Rumburk Alena Košnarová. Jak uvedla, dětí jim stále přibývá. „A to hlavně proto, že se neženeme za nejlepšími výkony a časy, ale chceme, aby na naše hodiny „Děti na startu“ chodily děti bez obav, že se jim bude někdo smát, že nepodaly dobrý výkon. Chodí sem děti šikovné, ale i méně zdatné, baculaté. Máme i chlapečka s aspergovým syndromem, který má ve školce asistenta a u nás to zvládá už druhým rokem sám,“ vysvětlila vysoký zájem Alena Košnarová, která s potěšením sleduje pokroky a radost dětí z potkávání se v tělocvičně.      

Děti na startu je celonárodní projekt nezávislé iniciativy Česko se hýbe a je zařazen mezi vybrané projekty Českého olympijského výboru. Garantem projektu je Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz. Po celé České republice už tři roky s radostí a bez stresu z výkonů cvičí stovky dětí od 4 do 9 let, více i méně pohybově nadané, štíhlé i s nadváhou, ale všechny s nadšením – a to je podstatou projektu Děti na startu. Odborně vyškolení trenéři a instruktoři ve školách, družinách, kroužcích, mateřských školkách, sportovních klubech i fitness centrech pomáhají dětem rozvíjet základní pohybovou motoriku, koordinaci, obratnost, rychlost a sílu. Více o projektu najdete na www.ceskosehybe.cz/deti-na-startu/.      

web
Děti na startu v ZŠ Ostrovní Štětí ...

web
... se svými trenérkami

web
Temperament v sobě děti nezapřou

web
Děti na startu ve Fit klubu při ZŠ U Nemocnice Rumburk se svými trenérkami

 
 

 

 

 


 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 12.10.2016 / 12.10.2016 | Zveřejnit od-do: 12.10.2016-12.11.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém