Orientační nabídka


 

Novým ředitelem chomutovské nemocnice Krajské zdravotní je Michal Zeman

Krajská zdravotní, a. s. (KZ), která sdružuje sedm zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji, má od 1. srpna 2022 nového ředitele ve své chomutovské nemocnici. Na pozici ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z., na základě výsledku výběrového řízení, nastoupil MUDr. Michal Zeman, Ph.D., primář tamního gynekologicko-porodnického oddělení. Dosavadní ředitelka zdravotní péče Nemocnice Chomutov, o. z., MUDr. Irena Voříšková zůstává v KZ jako primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení chomutovské nemocnice.
Tisková zpráva ze dne 9. srpna 2022
KZ, a. s.
 

 
 
„Chomutovská nemocnice v současnosti zažívá velmi přelomové období, v jejím areálu je realizovaná významná stavební investice, na kterou nejen pacienti z Chomutova a okolí dlouho čekali, ale v konečném důsledku ovlivní i zaměstnance. Hledali jsme proto do jejího čela někoho, kdo tento úkol společně s vedením společnosti dovede do zdárného konce. Doktor Zeman ve zdejší nemocnici dlouhodobě působí a zná ji. Přejeme mu v jeho funkci hodně úspěchů,“ řekl generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Petr Malý.

„Přestože nejsem původem zdejší rodák, tak zde dlouhodobě působím a jak se říká, zapustil jsem zde kořeny, a to jak pracovně, tak soukromě. Čeká nás všechny hodně práce a také úsilí, to nezastírám, ale děkuji vedení Krajské zdravotní za důvěru. Mým cílem je jednoznačně zkvalitnit zdravotní péči a služby v naší nemocnici a také pomoci zajistit všem kolegům zázemí, které odpovídá vyspělému zdravotnictví 21. století,“ komentoval svoji novou pozici ředitel chomutovské nemocnice Michal Zeman.

V organizačním řádu KZ došlo v roce 2021 k významnému posunu, jímž se nově definuje pozice ředitele odštěpného závodu, tedy nemocnice. Dosavadní post ředitele zdravotní péče odštěpného závodu získal nové kompetence a zodpovědnosti. Konkrétně jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku daného odštěpného závodu. Od 1. října 2021 se řediteli odštěpných závodů – nemocnic – stali Ing. Pavel Markalous v Mostě a Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS., v Litoměřicích.

Od 1. srpna je novým ředitelem chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

  Od 1. srpna 2022 je novým ředitelem chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.8.2022 / 9.8.2022 | Zveřejnit od: 9.8.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém