Orientační nabídka


 

O burzu pracovních příležitostí byl velký zájem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Burza
Na 40 vystavovatelů z ČR a z Německa se prezentovalo na burze pracovních příležitostí v Lounech, která se konala 15. října v Kulturním domě Zastávka. Akce, kterou pořádala Krajská pobočka ÚP ČR v Ústí nad Labem společně s celoevropskou sítí EURES a nad kterou převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, sklidila velký úspěch. Navštívily ji dvě tisícovky lidí.
Tisková zpráva ze dne 20. října 2015
 

 
 

Na burzu se sjeli zaměstnavatelé z Lounska, Žatecka a Podbořanska, především z průmyslových zón, a dále specialisté z německých agentur práce. Firmy měly zájem především o dělnické profese. Hledaly operátory výroby, soustružníky, techniky kvality, elektromechaniky. Zaměstnání nabízeli také zástupci Policie ČR nebo Vězeňské služby ČR.

Nové pracovníky poptávaly i podniky působící v potravinářství, zdravotnictví, zahradnictví nebo telekomunikacích.  Své zástupce měl na místě i Úřad práce ČR. Jeho specialisté lidem radili s výběrem vhodného povolání, informovali je o nástrojích aktivní politiky zaměstnanosti, pomohli jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol nebo jim vysvětlovali, jaké jsou možnosti rekvalifikací. Zájemci si s jejich pomocí mohli také vytvořit vlastní životopis a motivační dopis, přímo na místě vytisknout a spolu s dalšími dokumenty předat konkrétním zaměstnavatelům.

Aby byly informace pro návštěvníky ucelené, měla své zástupce na burze Okresní správa sociálního zabezpečení. Její pracovnice informovaly návštěvníky o nemocenském a důchodovém pojištění. Velkým přínosem pro celou akci byla finanční podpora Ústeckého kraje, díky které byly vypraveny autobusy ze Žatce, z Podbořan a z Postoloprt. Ty zdarma přepravovaly návštěvníky na burzu a zpět.

Zájem o tuto pracovní příležitost projevilo 1 430 klientů Úřadu práce ČR. Kromě nich navštívili burzu pracující, kteří mají zájem změnit svou práci, lidé se zdravotním postižením, nebo čerství absolventi škol. Potěšující zprávou je, že inspiraci hledali také studenti základních a středních škol. Zajímalo je, co v dnešní době zaměstnavatelé na trhu práce potřebují, a o jaké profese je největší zájem.

Burza práce Louny
Na prezenční listinu se musela stát dlouhá fronta. Zájem lidí byl velký.

2
Prezentovaly se firmy nejen z Lounska a okolí, ale také firmy z Německa.

 
 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 20.10.2015 / 20.10.2015 | Zveřejnit od-do: 20.10.2015-19.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém