Orientační nabídka


 

O cestách k prevenci rizikového chování na našich školách

a
Hledáním možností, jak minimalizovat dopady rizikového chování našich školáků, se zabývá pondělní konference Prevence a škola -jak se to rýmuje? Přednášejí odborníci ze školství, ministerstev, vysokých škol, občanských sdružení a dalších institucí.
 

 
 

Tisková zpráva z 19. října 2009

Až do pozdních odpoledních hodin jednají dnes na Krajském úřadu Ústeckého kraje odborníci a školští pracovníci i pedagogové na konferenci Škola a prevence – jak se to rýmuje?

Konference, jež měla podtitul Méně je někdy více – i v prevenci… byla realizována v rámci projektu "RELIEF - poradenské a vzdělávací centrum WHITE LIGHT I" podpořeného v globálním grantu Ústeckého kraje - oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků v Ústeckém kraji v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschonost, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Záštitu převzali ministr pro lidská práva české vlády Michael Kocáb a rovněž náměstek a zástupce hejtmanky Ústeckého kraje Pavel Kouda. Cílem celodenního rokování je primární prevence rizikového chování na našich školách, a to všech stupňů.  Jak zdůraznil v úvodním slovu konferenčního sborníku a také v zahajovacím slovu před zaplněným konferenčním sálem krajského úřadu Pavel Kouda, „…prevence  je náročná práce provázená neustálým hledáním cest, jak co nejúčinněji oslovit veřejnost a zvláště pak generaci mladých lidí. Jejich životní styl a kultura se neustále mění a vyvíjejí a právě Ústecký kraj se potýká  s větší koncentrací různých forem rizikového nebo problémového chování, ať už jde o kriminalitu, prostituci, užívání návykových látek nebo i třeba násilí…“

   Po společném dopoledním programu s řadou přednášek se odpoledne rozdělili účastníci do tří pracovních workshopů s tématy o chování ve školních třídách, o adaptačních kurzech, metodice preventivního programu nebo také na téma Zdravé prostředí ve škole.

   Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1

2

3

4
Záštitu nad konferencí převzal náměstek a zástupce hejtmanky Ústeckého kraje Pavel Kouda (vpravo)

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 19.10.2009 / 19.10.2009 | Schváleno / Zrušeno: 19.10.2009 / 18.11.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém