Orientační nabídka


 

O integraci osob se zdravotním postižením

a
Minulý týden se na hejtmanství sešlo volební shromáždění Ústecké krajské rady osob se zdravotním postižením, aby zhodnotilo svou práci za čtyři uplynulé roky a stanovilo si nové cíle. Jednání se zúčastnili jako hosté radní Ústeckého kraje pro oblast sociálních věcí Jana Ryšánková a předseda Národní rady Václav Krása.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 2. května 2012

Ve zprávě předsedy Ústecké KR i z vystoupení hostů zazněla chvála na prohlubující se spolupráci ústecké krajské rady s vedením Ústeckého kraje. Z jednání vyplynulo, že nastalá spolupráce bude i v novém volebním období pokračovat a rozvíjet se, neboť obohacuje obě strany.

Zástupci členských organizací považují za stěžejní v příštím období prosadit zpracování plánu vyrovnání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Dále by přivítali, aby mohli navrhovat své zástupce – odborníky do krajských komisí - sociální, zdravotní, pro dopravu, pro sport a tělovýchovu, pro kulturu a památkovou péči.

Budou usilovat, aby se do každodenní praxe dostaly body přijatého Memoranda podepsaného Asociací krajů a NRZP ČR, zejména ten, v němž se kraje zavázaly napomáhat komunikaci s krajskými složkami při přípravě jednotlivých projektů, které pomáhají při integraci osob se zdravotním postižením a zlepšujících prostředí pro tyto osoby.

Do čela Ústecké krajské rady byl na čtyři roky již potřetí jednomyslně zvolen pan Jaroslav Slavík.

 

1
Jana Ryšánková a Václav Krása o přestávce krajského rokování

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 2.5.2012 / 2.5.2012 | Schváleno / Zrušeno: 2.5.2012 / 1.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém