Orientační nabídka


 

O muzea a galerie je v Ústeckém kraji zájem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na tiskové konferenci, kterou uspořádal odbor kultury a památkové péče Ústeckého kraje, spolu s Asociací muzeí a galerií ČR, pobočkou v Ústí n.L., ředitelé muzeí rekapitulovali loňský rok a seznámili novináře se zajímavými akcemi roku 2006. Shodli se také na tom, že návštěvnost těchto zařízení je vcelku dobrá.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.1. 2006

 

O muzea  a galerie v Ústeckém kraji je  zájem

 

 Odbor kultury a památkové péče Ústeckého kraje, spolu s Asociací muzeí a galerií ČR, pobočkou v Ústí nad Labem, dnes ( 18. ledna,) uspořádal  tiskovou konferenci, jíž se také zúčastnil vedoucí odboru Petr Novák. Zastoupeni na ní byli rovněž  všichni ředitelé  muzeí z našeho regionu, když  většina z nich jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje. Postupně každý z vedoucích pracovníků  novináře  krátce informoval o nejzajímavějších akcích loňského roku,  návštěvnosti a stěžejních  projektech, které mají  pro návštěvníky připravené na letošní rok. Jsou mezi nimi  například výstavy,  nové expozice,  přednášky, komponované pořady  a další doprovodné prezentace.  S potěšením ředitelé muzeí  konstatovali, že veřejnost tato zařízení vnímá pozitivně, což se odráží v počtu lidí, kteří sem přicházejí. Kupříkladu vloni byl průměrný počet návštěvníků na jedno muzeum 18 500 za rok, v galeriích pak 6 000. „Tento stav je stabilní již po několik let. Některé akce jsou návštěvnicky zajímavější,“ říká Petr Novák. Podle něho byla například atraktivní také  výstava Kupka Kupků v litoměřické galerii, která přilákala 4 tisíce lidí. I výstava ostatků královny Judity, kterou pořádalo muzeum v Teplicích,   byla přitažlivá. Jen za tři dny  ji vidělo téměř 3 tisíce návštěvníků. Příjemným faktem pro veřejnost zůstává skutečnost, že muzea v našem kraji v posledních letech  nemění ceny vstupného. Na vernisáže je většinou dokonce volný.

 „ U nás jsme vloni přivítali zhruba 19 tisíc lidí. Věřím, že letos překonáme magickou hranici 20 tisíc, neboť   lidem oficiálně zpřístupníme zrekonstruovaný mlýn a  přitom i  nabídneme prohlídku lepší hospůdky třicátých let. Vznikne tím druhý zajímavý turistický okruh , „řekl František Ledvinka ze zubrnického skanzenu lidové architektury. Podobně jako jeho kolegové z Teplic, Chomutova, Litoměřic, Loun , Mostu a Děčíně (vyjma Ústí n.L. - muzeum je od 1.1. 2006 zavřené a stěhuje se do náhradních prostor)  registruje  František ledvinka  zvýšený zájem lidí o kulturní  památky a hodnoty našich předků. Jejich počty se ustálily na příznivých číslech a  dlouhodobě se nemění.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 18.1.2006 / 18.1.2006 | Zveřejnit od-do: 18.1.2001-18.2.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém