Orientační nabídka


 

O nové silnici mezi Vejprty a Kadaní

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 23.9. 2002

           

Výrazné zkrácení vzdálenosti mezi Vejprty a Kadaní a celkové zlepšení dopravní obslužnosti těchto dvou měst na Chomutovsku přinese nová silnice II. třídy č. II/224, která byla dokončena již vloni na podzim. Nově vybudovaný úsek však dosud není v provozu, neboť nebyly dořešeny majetkoprávní vztahy mezi ČEZ a.s., jež výstavbu silnice financovala a vlastníky pozemků, kteří je získaly v rámci restitučních řízení.

Ústecký kraj má pochopitelně zájem, aby nová silnice co nejdříve sloužila svému účelu. „Hrozilo nebezpečí, že silnice zůstane ještě dlouho zavřená,“ říká ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Ing. Jiří Kubricht. „Proto se z iniciativy zástupce hejtmana Ústeckého kraje Miroslava Řebíčka a ředitele ČEZ EPR Ing. Jiřího Šinágla se uskutečnila schůzka, na které se všichni zástupci zainteresovaných složek shodli na co nejrychlejším zprovoznění zmíněné silnice.“

Nová pozemní komunikace nabídne občanům Chomutovska řadu výhod. Kromě jiného tento silniční úsek zkrátí dojezdovou vzdálenost mezi Vejprty a Kadaní ze současných sedmi kilometrů na 1,5 kilometru. Tečku za dlouhavým procesem udělalo zářijové jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje, které uložilo Jaroslavu Foldynovi, aby celou záležitost v majetkoprávní rovině v co nejkratší době dořešil. „Musím ocenit přístup Miroslava Řebíčka. Nebýt jeho iniciativy, asi by se po této silnici ještě dlouho nejezdilo. Ale to je jeden z úkolů politiků, kteří se musejí věnovat i problémům občanů ve svých regionech“ dodal Jiří Kubricht.

Připravil: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.9.2002 / 23.9.2002 | Zveřejnit od-do: 23.9.2002-23.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém