Orientační nabídka


 

O pacienty Šluknovského výběžku se starají specialisté Krajské zdravotní

Nemocnice v Rumburku nabízí obyvatelům Šluknovského výběžku profesionální zdravotní servis. V loňském roce se stala součástí společnosti Krajská zdravotní, a. s., jako detašované pracoviště Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jednou z výhod tohoto propojení je možnost efektivního využívání kapacit obou zařízení tak, aby byla nejen obyvatelům Šluknovského výběžku, ale i Ústeckého kraje zajištěna dostupnější a co nejkvalitnější zdravotní péče. Dalším cílem této spolupráce je také maximální efektivita při plánování operací v obou zařízeních. Těmito obory jsou například chirurgie, ortopedie, urologie či dermatovenerologie.
Tisková zpráva ze dne 4. listopadu 2022
Zdravotnictví ve Šluknovském výběžku
 

 
 
„Ústecký kraj usiluje o zajištění kvalitní zdravotní péče na celém svém území. V tom mu pomáhá společnost Krajská zdravotní, která spravuje sedm nemocnic v kraji, a to v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a Rumburku. O obyvatele Šluknovského výběžku se lékaři, sestry a další pracovníci Krajské zdravotní starají od roku 2021. Od této doby doznala nemocnice mnoha změn. Dochází postupně k otevírání nových oddělení, zabezpečování nového přístrojového vybavení a intenzivně se řeší také dostavba nemocnice i personální problematika,“ sdělil radní Ústeckého kraje pro oblast zdravotnictví Radim Laibl.

Krajská zdravotní převzala rumburskou nemocnici 1. července 2021. Již v červnu však začali využívat tamní operační sály chirurgové z ústecké nemocnice k plánovaným operacím pacientů ze Šluknovského výběžku. V únoru 2022 se stal primářem zdejšího chirurgického oddělení zkušený operatér Eidi Hakimi, který v Rumburku nejen pracuje, ale i žije.

„V dubnu 2022 zde zahájila činnost urologická poradna a následně též urologická ambulance pod vedením přednosty Kliniky urologie a robotické chirurgie ústecké Masarykovy nemocnice Jana Schramla. V minulých měsících zde začali operovat i specialisté z ústecké nemocnice v oboru ortopedie, například přednosta Ortopedické kliniky Tomáš Novotný. Nově se zde otevřela také dermatovenerologická ambulance, kterou vede Adriana Kratinová, lékařka z Kožního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Pro obyvatele Šluknovského výběžku je velmi pozitivní zpráva, že takové lékařské kapacity působí v jejich spádové nemocnici,“ zdůraznil Radim Laibl.

Změn doznalo také interní oddělení nemocnice. Novou primářkou se stala Sylvie Štrégl Hrušková, která se svým týmem plánuje rozvíjet a vylepšit péči o celý Šluknovský výběžek. V nejbližší době jde například o otevření diabetologické a endokrinologické poradny. 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.11.2022 / 4.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém