Orientační nabídka


 

O přepravě produktů chemického průmyslu v Evropě se jednalo v Bruselu

ch
Delegace Ústeckého kraje v čele s náměstkem hejtmana Stanislavem Rybákem se ve dnech 20. – 21. června zúčastnila pracovního jednání a prvního setkání politických představitelů projektových partnerů v rámci projektu ChemMultimodal v Bruselu.
 

 
 

První den proběhlo jednání o dosavadních aktivitách projektu, pracovní skupina zástupců projektových partnerů zhodnotila výstupy dosud vyřešených úkolů. Partneři dále posoudili zpětnou vazbu od chemických producentů a logistických operátorů a vzájemně byly předány informace o jednáních s klíčovými hráči projektu.  Projekt ChemMultimodal je aktuálně ve třetině svého trvání. Z České republiky se zúčastnili zástupci Ústeckého kraje (pracovníci odborů Strategie, přípravy a realizace projektů a Dopravy a silničního hospodářství) a Svazu chemického průmyslu ČR.

Následující den došlo k setkání politických představitelů jednotlivých zemí, kteří diskutovali o směřování Evropy ke snížení emisí CO2  a výraznějšímu využití multimodální dopravy. Přivítání se ujal jako zástupce hlavního partnera sekretář ministerstva financí Saska – Anhaltska Jürgen Ude, o evropské dopravní politice hovořil Alexander Vogt, dopravní expert Evropského parlamentu. Mezi diskutéry nechyběl náměstek Stanislav Rybák, který řekl: „Pro Ústecký kraj je projekt ChemMultimodal velice zajímavý. Jako region ležíme uprostřed Evropy, naším územím prochází koridor silniční i železniční, včetně řeky Labe, která má v sobě ohromný dopravní potenciál. Navíc jsme region s chemicko-průmyslovou tradicí. Využití multimodální dopravy se zde tedy přímo nabízí, chceme být součástí pracovního týmu a podílet se na propagaci a zlepšení podmínek pro kombinovanou dopravu, která přispějí ke zlepšení životního prostředí a bezpečnosti dopravy v našem kraji.“

Ústecký kraj se podílí na již třetím projektu zabývajícím se logistikou v chemickém průmyslu. Projekt ChemMultimodal se zabývá kombinovanou dopravou, kde si klade za cíl přispět ke snížení množství přepravovaného zboží po silnici a vyššímu využití železniční a říční dopravy včetně zlepšení podmínek pro tuto přepravu.  V praxi se může jednat např. o rozšíření počtu kontejnerových vlaků a vybavení koridorů pro přepravu nebezpečného zboží či nové systémy překladišť a provoz na terminálech vedoucí ke snížení emisí skleníkových plynů. Celkově jde o zvýšení možností pro kombinovanou přepravu chemických komodit, zefektivnění přepravy nákladů s cílem zlepšit dopady dopravy na životní prostředí a bezpečnost.

ch
Uprostřed náměstek hejtmana Stanislav Rybák

ch

ch

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.6.2017 / 23.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém