Orientační nabídka


 

O ROP musí jednat vláda, shodli se poslanci a senátoři

1
Především o problematice Regionálního operačního programu Severozápad, navržené korekci, jejím dopadu na příjemce a možnostech jejího uhrazení jednal hejtman Oldřich Bubeníček se senátory a poslanci zvolenými za Ústecký kraj. Shoda panovala v názoru, že korekce byla vyměřena České republice a o její výši, možném prominutí či možnostech řešení musí s Evropskou komisí jednat příslušná ministerstva.
Tisková zpráva ze dne 20. května 2013
 

 
 

 „Částka, kterou chce ministerstvo financí uhradit po krajích je nesmyslně vysoká vzhledem k rozpočtu kraje. Rukojmími jsou v tomto případě města, obce či podnikatelé, kteří stále čekají na své peníze, a občané Ústeckého kraje, na něž by uhrazení z krajského rozpočtu dopadlo v podobě chybějících peněz na sociální služby či veřejnou dopravu,“ vysvětlil v úvodu postoj Ústeckého kraje hejtman Oldřich Bubeníček. Zdůraznil, že kraj je ochoten o věci jednat, ale chybí vstřícnost na druhé straně.

Poslanec Jiří Šulc informoval o aktivitě poslaneckého klubu ODS, který vyjednával s premiérem Nečasem o možném řešení, kdy by stát půjčil finance na plné uhrazení opravy Úřadu Regionálního operačního programu Severozápad. Tuto variantu je však třeba projednat s kraji. Na jednání několikrát zaznělo, že Evropská komise skutečně nevnímá kraje jako partnera pro jednání o vyměřené opravě, ale čeká, až bude kontaktována Vládou České republiky. Přítomní senátoři se dohodli na společné aktivitě v Senátu ČR, velkou písemnou interpelaci ministra financí chystá poslanec Jaroslav Foldyna, který vyzval ostatní poslance napříč politickým, aby se k interpelaci připojili.

Dalšími tématy v diskuzi byla vznikající koncepce zdravotnictví, problematika úhradové vyhlášky či opakované podfinancování sociálních služeb, na které chybí v tuto chvíli krajům 150 milionů korun. To vše jsou záležitosti, na jejichž řešení se zákonodárci zvolení za Ústecký kraj mohou aktivně podílet.

 Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

1

2

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 20.5.2013 / 20.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém