Orientační nabídka


 

O seminář k novému zákonu o sociálních službách byl velký zájem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
O seminář k novému zákonu o sociálních službách byl velký zájem
Pod záštitou hejtmana Jiřího Šulce se v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje uskutečnil 9.listopadu informační seminář k novému zákonu o sociálních službách. Připravila ho Národní rada zdravotně postižených České republiky. Jeho hlavním cílem bylo vysvětlit základní principy nového systému poskytování sociálních služeb a popsat nejdůležitější změny, ke kterým v této oblasti dojde.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 9.11. 2005

 

O seminář k novému zákonu o sociálních službách byl velký zájem

 

Pod záštitou hejtmana Jiřího Šulce se v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje uskutečnil 9.listopadu informační seminář k novému zákonu o sociálních službách. Připravila ho Národní rada zdravotně postižených České republiky. Jeho hlavním cílem bylo vysvětlit základní principy nového systému poskytování sociálních služeb a popsat nejdůležitější změny, ke kterým v této oblasti dojde, po té, kdy zákon vstoupí 1. ledna 2007 v platnost. Seminář se zatím uskutečnil v osmi krajích a v Ústeckém se těšil vůbec největšímu zájmu. Sešlo se na něm přibližně 170 zástupů poskytovatelů sociálních služeb z řad obcí i neziskových organizací z celého regionu.

Samotnému semináři předcházelo jednání člena Rady Ústeckého kraje Vladimíra Záhorského s předsedou Národní rady zdravotně postižených Václavem Krásou. „Ústecký kraj je během šesti týdnů již naší desátou zastávkou na cestě po jednotlivých regionech České republiky. Chceme nastartovat spolupráci národní rady s krajskými politiky při řešení problematiky vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením,“ řekl v úvodu jednání Václav Krása. Podle něj na kraje postupně přechází z centrálních orgánů řada kompetencí ze sociální oblasti a Národní rada tělesně postižených je proto chápe jako své partnery.

            Vladimír Záhorský se ze zástupci rady shodl na tom, že základem pro budoucí spolupráci by mělo být vypracování takzvaného Krajského plánu vyrovnávání příležitostí. Tento dokument by mohl sloužit jako koncepční matriál. „Problematika začleňování občanů se zdravotní postižením do společnosti není například jen o mobilitě a odstraňování bariér. Měli bychom usilovat o jejich celkovou integraci, o to aby měli rovné příležitosti co se týče vzdělání i pracovního uplatnění,“ uvedl Vladimír Záhorský.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

O seminář k novému zákonu o sociálních službách byl velký zájem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.11.2005 / 9.11.2005 | Zveřejnit od-do: 9.11.2005-9.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém