Orientační nabídka


 

O spolupráci kraje s profesionálními hasiči

a
Posláním návštěvy generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ĆR plk. Drahoslava Ryby u hejtmana Oldřicha Bubeníčka byla především spolupráce kraje s profesionálními hasiči a s jejich pražským ústředím a podíl Hasičského záchranného sboru ÚK na činnosti krajského Integrovaného záchranného systému.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 23. ledna 2013

U zdvořilostní návštěvy a navazujícího pracovního jednání byli přítomni také ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje plk. Roman Vyskočil a vedoucí odboru kancelář hejtmana a zástupce ředitele krajského úřadu Aleš Konopásek. Hejtman ocenil kvalitní práci našich profesionálních hasičů a jejich podíl na činnosti jednotlivých složek IZS ÚK. Námětem jednání byl dále mj. projekt operačních středisek hasičů a zdravotnických záchranářů, vytváření centrálního pojistného fondu, z něhož by se hradily výjezdy hasičů k dopravním  nehodám či jiným haváriím a samozřejmě také příprava tradičního Dne záchranářů Ústeckého kraje. Ten bude letos po několika „mosteckých“ letech tentokrát v Děčíně, a to s možností ukázek práce vodních záchranářů a policistů z poříčních oddělení.

Účastníci středečního jednání se dotkli také potřeby změny zákona o Hasičských záchranných sborech nebo nutnosti pomoct Střední odborné škole energetické a stavební (OA a SZŠ) v Chomutově s vybavením (lana, neoprény a další pomůcky), neboť toto zařízení jako jediné v kraji   vychovává třicet strojníků a techniků pro profesi hasiče. S odbornou praxí pomáhá škole i HZS ÚK a některé výcvikové polygony.

Představitelé HZS informovali pana hejtmana také o problematice výstavby hasičské stanice  v Lovosicích  pro potřeby dálnice D8. Než bude dálnice v Českém středohoří zprovozněna v celém úseku od Bílinky do Řehlovic, musí být  nejen hotová, ale také plně akceschopná k záchraně životů a majetku motoristů.   

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,odbor Kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

1
Z přijetí představitelů HZS  hejtmanem O. Bubeníčkem

2
Vlevo je Drahoslav Ryba, GŘ HZS ČR, vedle něj krajský ředitel Roman Vyskočil

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 23.1.2013 / 23.1.2013 | Schváleno / Zrušeno: 23.1.2013 / 22.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém