Orientační nabídka


 

O zhoršeném ovzduší vždy informujeme

znak
Tzv. smogovou situaci, tedy zhoršení kvality ovzduší zjišťuje a občanům oznamuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Krajský úřad obdrží tuto informaci a na jejím základě vyhlásí v souladu s krajským reguulačním řádem stupeň upozornění či regulace. O vyhlášení potom informuje média, obce s rozšířenou působností, inspekci a také všechny příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Každá obec potom zodpovídá za informování svých organizací, jako jsou školy a školky.
 

 
 

Krajský regulační řád reaguje na zhoršení kvality ovzduší zejména s nově sledovanými suspendovanými prachovými částicemi. Jejich koncentrace se sleduje až od roku 2010, proto je také více oznamovaných dní se zhoršeným stavem. Týká se to zejména zimních měsíců.

Krajský úřad v takovém případě v souladu s řádem nařizuje omezení výroby velkých krajských znečišťovatelů. Občané se o zhoršené situaci dozvídají ze sdělovacích prostředků (Český rozhlas, Česká televize), z webových stránek ČHMÚ, Ústeckého kraje či obcí a měst. Krajský úřad také z vlastní iniciativy informuje své příspěvkové organizace, střední školy, domovy důchodců a sociální ústavy. Při vyhlášení stupně regulace by měli občané omezit svůj pobyt venku, zejména pak zvýšené fyzické aktivity.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 9.11.2011 / 9.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém