Orientační nabídka


 

Občanské sdružení Spirála nabízí pomoc v tíživých životních situacích

11
Centrum krizové intervence Spirála ve Skoroticích navštívila radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková, kterou doprovázel Tomáš Kříž, předseda sociální komise RÚK. Vedoucí centra Zuzana Lešková představila služby, které jsou v rámci činnosti občanského sdružení zajišťovány.
Tisková zpráva z 18. 5. 2011
 

 
 

Intervenční centrum nabízí azyl a služby pro klienty vystavené domácímu násilí, k tomu je vybaveno přiměřenou ubytovací kapacitou a je jediným pracovištěm tohoto druhu v Ústeckém kraji. Kromě toho Centrum krizové intervence nabízí telefonickou linku pomoci, služby právní poradny a psychologické poradenství. Spirála nabízí i programy zaměřené na děti a v tomto směru spolupracuje se školami na různých psychosociálních aktivitách týkajících se problematiky šikany, agrese a komunikace.

Terénní krizový tým dvanácti dobrovolníků zajišťuje na profesionální úrovni psychosociální pomoc osobám zasažených mimořádnou událostí jako je dopravní nehoda či povodeň. „Velmi oceňuji práci terénního krizového týmu, který přichází přímo za lidmi, kteří se ocitli v tíživé situaci. Členové týmu odvedli velmi záslužnou práci například při loňských povodních na Děčínsku,“ uznale pochválila práci terénních pracovníků radní Jana Ryšánková.

Společně s předsedou sociální komise Tomášem Křížem se zajímali o problematiku financování sociálních služeb, které Spirála poskytuje. „Ústecký kraj a další poskytovatelé sociálních služeb v současnosti vyvíjejí tlak na Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby bylo zachováno financování individuálních projektů,“ zdůraznila Jana Ryšánková.

„Vážíme si partnerství Ústeckého kraje a jeho pomoci,“ uvedla vedoucí centra Zuzana Lešková. „Například spolupráce s pracovníky krizového řízení z krajského úřadu je pro náš terénní tým velmi prospěšná,“ hodnotila pochvalně Zuzana Lešková.

Centrum krizové intervence otevřela Spirála v roce 2000. Nejprve centrum nabízelo vzdělávací a preventivní programy. V roce 2007 zahájilo činnost Intervenční centrum. Během deseti let se Spirála zapsala do povědomí veřejnosti jako profesionální poskytovatel sociálních služeb s vysokou prestiží a kvalitou. V současnosti má Spirála 10 stálých zaměstnanců a 20 externistů a je jedním z největších poskytovatelů sociálních služeb v kraji.

 

Připravil: odd. tiskových informací

1
Radní Janu Ryšánkovou (vpravo) provedla po Centru krizové intervence jeho vedoucí Zuzana Lešková

2
Pohled do ubytovací části intervenčního centra

3
Při diskuzi nad problematikou finacování sociálních služeb

4
Centrum krizové intervence Spirála ve Skoroticích

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.5.2011 / 18.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém