Orientační nabídka


 

Objekt tržnice v Ústí nad Labem se začal bourat

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Objekt tržnice v Ústí nad Labem se začal  bourat
Společnost Multi Development dnes ( 24.5.) zahájila demoliční práce na odstranění nové tržnice v Ústí nad Labem. Na této ploše vyroste do dvou let moderní obchodní a zábavní centrum.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  24.5.2006

 

Objekt tržnice v Ústí nad Labem se začal  bourat

 

Společnost Multi  Development dnes ( 24.5.) zahájila demoliční práce na odstranění nové tržnice v Ústí nad Labem.  Na této ploše vyroste do dvou let moderní obchodní a zábavní centrum.  Předpokládaná výše investice  je zhruba 1,7 miliardy korun.  Podle  investora,  zástupců společnosti Multi Development,  bude objekt postupně rozebrán v průběhu září a vlastní stavbu zahájí na počátku příštího roku.  Obchodní a zábavní centrum má být dokončeno v květnu 2008.

  „Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka  připomenul, že jeho výstavba navazuje na celkovou rekonstrukci Mírového náměstí  a také revitalizací centra Ústí nad Labem, včetně přestavby nádraží Českých drah. „ Dnes jde o zbourání jednoho ze symbolů minulého režimu. Jsme rádi, že barák, který  opravdu nepatřil k okrasám města,  konečně  zmizí. Právem občané  dlouhé roky poukazovali na to, že  úmyslně zakrývá pohled na historický skvost, jakým jistě je  kostel se šikmou věží  Nanebevzetí Panny Marie.  Máme pochopitelnou radost z toho, že se nám podařilo takového investora do kraje přitáhnout,“ řekl představitel kraje a dodal, že investor  bude provádět demolice šetrně, s ohledem na  právě probíhající práce ve středu Ústí n.L..Firma chce také zachovat provoz na komunikaci, vedoucí od Komerční banky a OD Labe.  Radek Vonka  ocenil spolehlivost společnosti Multi Development, která dodržela své slovo i termín zahájení demolice této  ohavné tržnice.

   Na tiskové konferenci i symbolickém zahájení demolice bylo konstatováno, že  realizací projektu vznikne v Ústí nad Labem nový důstojný a živý prostor v centru krajské metropole. Dvoupodlažní budova nabídne celkem 30 tisíc čtverečních metrů pronajímatelné plochy a bude zde mimo jiné  řada kaváren, restaurací, multikino, fines centrum a 900 míst k parkování. V komplexu najde práci až  600 lidí.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Objekt tržnice v Ústí nad Labem se začal  bourat

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 26.5.2006 / 26.5.2006 | Zveřejnit od-do: 26.5.2006-26.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém