Orientační nabídka


 

Obliba středních škol v regionu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Moniku Doulíkovo, Právo (teplice@pravo.cz]
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ  Monika Doulíková, Právo  mailto:teplice@pravo.cz]

ze dne 25.10. 2005

 

Původní text:

Dobrý den, mám prosbičku. protože je kolega na dovolené, potřebovala bych od vás zprostředkované odpovědi na následující otázky do přílohy o školství.

 

 

1. O které střední školy a typy studia je v daném regionu mezi školáky největší zájem?.

 2. Které školy jsou v daném krajském městě vyhlášené (oblíbené, prestižní)? Kde bývá největší přetlak a kam je naopak větší šance se dostat?

 

Odpověď: 

V kraji je několik škol, které jsou svou vzdělávací nabídkou nadregionální a o ty je tradičně vyšší zájem. Jde například o Konzervatoř Teplice, SOŠ a VOŠ obalové techniky ve Štětí, střední pedagogické školy v Mostě a Litoměřicích, Evropskou obchodní akademii v Děčíně. Oblíbené jsou i školy nabízející doplňující program, například sporty, jako kupříkladu fotbal. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje registruje rovněž zájem o VOŠ a SOŠ v Roudnici nad Labem a SOU zemědělské v Podbořanech. Obory jsou žádány lokálně, podle poptávky trhu práce a jde jak o tzv. službové – mezi něž počítáme obory zaměřené na hotelnictví a turismus, profesi kuchař - číšník, automechanik tak obory elektro.

Tradičně je každoročně velký zájem o gymnázia a lycea. Šanci dostat se na střední školy a to ve většině v prvním kole, má prakticky každý, volná místa byla letos ještě v srpnu. Je zřejmé, že výše uvedené školy si vybírají žáky podle přísných kritérií. Neúspěšní uchazeči však mají velkou šanci na přijetí do jiné střední školy dle svého výběru až do srpna a to i na některá gymnázia.

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.11.2005 / 2.11.2005 | Zveřejnit od-do: 2.11.2005-2.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém