Orientační nabídka


 

Obráběči kovů z celé republiky soutěžili v Chomutově

Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov byla ve dnech 17. – 19. dubna 2023 pořadatelem celostátní odborné soutěže KOVO Junior 2023 – obráběč kovů. Tato soutěž je součástí projektu České ručičky. V letošním roce to byl už 15 ročník této prestižní soutěže řemeslných oborů. Celostátního kola se zúčastnilo 18 soutěžících z 16 středních škol.
Tisková zpráva ze dne 21. dubna 2023
Kovo junior
 

 
 
Žáci soutěžili ve dvou disciplínách, a to výroba součásti na universálním soustruhu a měření strojírenských veličin pomocí analogových a digitálních měřidel. Vítězem soutěže se stal Vojtěch Vrzal ze Střední průmyslové školy Hranice, ale i soutěžící z Ústeckého kraje prokázali velmi dobré znalosti a dovednost. Na třetím místě se umístil Daniel Eder ze Střední školy lodní dopravy a technických řemesel Děčín a na sedmém místě Dominik Melcher ze Střední školy stavební a strojní Teplice.

Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnila předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje Zdenka Vachková, náměstek primátora statutárního města Chomutov Milan Märc a také zástupci osmi firem, kteří svou účastí podpořili význam této soutěže a věnovali soutěžícím věcné dary.  

Že žáci středních škol Ústeckého kraje prokazují velmi dobré znalosti, vypovídá i umístění žáka ze Střední školy lodní dopravy a technických řemesel Děčín Ondřeje Matouška, který se umístil na třetím místě soutěže KOVO Junior 2023 – strojní mechanik. 

Obráběči kovů z celé republiky soutěžili v Chomutově
Obráběči kovů z celé republiky soutěžili v Chomutově

 

Obráběči kovů z celé republiky soutěžili v Chomutově
 

Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnila předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Ústeckého kraje Zdenka Vachková
Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnila také Zdenka Vachková

 

1. místo
Vítězem soutěže se stal Vojtěch Vrzal ze Střední průmyslové školy Hranice

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 21.4.2023 / 21.4.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém