Orientační nabídka


 

OBRAZEM : Den s Ústeckým krajem představil to nejlepší z regionu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
15
Ústecké Mírové náměstí zaplněné stovkami a stovkami příchozích slavilo v pátek 4. září odpoledne v rámci Dne s Ústeckým krajem 15 let od svého založení. Na tu slávu se přijel osobně podívat i Praotec Čech se svou družinou.
Tisková zpráva ze dne 5. září 2015
 

 
 

Návštěvníci mohli kromě Přemysla Oráče a kněžny Libuše vidět například vítězné extraligové litvínovské hokejisty s Masarykovým pohárem pro mistra ligy, ukázky prvoligového volejbalu, autogramiádu teplických fotbalistů či přehlídku historických vozidel.

V desítkách stánků prezentovaly krajské příspěvkové organizace své úspěchy a aktivity. Nechyběl ani recesistický běh na lyžích. Dvacítka běžců se na 1500 metrů dlouhé trati pořádně zapotila.

Hejtman Oldřich Bubeníček a náměstkyně Jana Vaňhová společně představili maskota zimní dětské olympiády, kterou uspořádá kraj v lednu 2016. Jméno modré sněhové koule nakonec vzešlo z ankety, kterou krajský úřad vyhlásil. Maskot tak byl oficiálně pokřtěn jménem Bambu. Představení maskota a slavnostního startu odpočítávání do začátku olympiády se zúčastnil i generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík a zástupci partnerů akce zimní olympiády ze společnosti Čez a Severočeských dolů. 

Před diváky také soutěžily tříčlenné týmy sedmi regionálních deníků ve znalostech o kraji a ve sportovních disciplínách. Kvíz, skok do dálky z místa a střelbu na koš nakonec nejlépe zvládlo „domácí“ družstvo Ústeckého deníku ve složení (Martin Klimeš – šéfredaktor, Fabiana Bytyqi – mistryně Evropy v boxu a Miroslav Oros – letec zapsaný v Guinnesově knize rekordů).

V nedalekém atriu celý den probíhaly závody předškoláků a školáků v rámci projektu Atletika pro děti. Patronkou akce byla Anežka Drahotová, přední česká chodkyně a osmá žena z Mistrovství světa v Pekingu. Ta také předala spolu s hejtmanem kraje a náměstkyní Janou Vaňhovou sportovní sady pro nejaktivnější školu kraje. Atletika pro děti se konala na finanční podpory společnosti Net4Gas. 

O hudební vložku se během celého programu staral krajský patriot, moderátor Vladimír Hron a také Junior Band či studenti Konzervatoře Teplice. V atriu krajského úřadu se vystřídali žáci ZUŠ Evy Randové. Hudební bloky byly prokládané divadelními představeními ústecké Mladé scény, souboru K. H. Máchy či divadelního souboru Karla Čapka.


Připravil: Oddělení mediální komunikace, Krajský úřad Ústeckého kraje 


         01
Část odpoledne moderoval Vladimír Hron, na snímku právě zpovídá atletku Anežku Drahotovou a ústecké basketbalisty z BK Sluneta.

02
Na náměstí se představily hlavně příspěvkové organizace Ústeckého kraje, jednou z nich byla i šluknovská střední lesnická škola a střední odborná škola. 

03
Studenti předvedli to nejlepší ze svých dovedností. 

         04
Hodně se i sportovalo, každý kdo přišel mohl na improvizovaném hřišti zkusit porazit hráče ústeckého týmu SK Volejbalu Ústí nad Labem. 

  06
Maskot zimní olympiády Bambu byl v neustálém obležení dětí. 

 07
Dorazil i praotec Čech se svou početnou družinou, aby poblahopřál Ústeckému kraji k výročí.

08
Hejtman Ústeckého kraj Oldřich Bubeníček poděkoval nejen kněžně Libuši, ale i jejímu doprovodu, za jejich návštěvu. 

 09
Součástí Dne s Ústeckým krajem byla i Atletika pro děti i sem se přišel podívat hejtman Oldřich Bubeníček spolu s náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou a Radkem Benčíkem, jednatelem společnosti NET4GAS, která je partnerem projektu. 

10
Příjezd historických vozidel na Mírové náměstí v Ústí nad Labem. 

 11
Velkým lákadlem byl příjezd litvínovských hokejistů i s mistrovským pohárem. Po fotografiích a podpisech pro fanoušky přišla na řadu i spanilá jízda po městě s pohárem. 

 12
Návštěvníci si mohli vyzkoušet i petanque z křesla invalidního vozíku, který sem dovezli sportovci z klubu Spastic Handicap. 

 13
Mediálním partnerem Dne s Ústeckým krajem se stal regionální Deník. V rámci se uskutečnilo i klání týmů jednotlivých deníků. Na snímku soutěží v hodu na koš na stanovišti ústeckých basketbalistů. 

 14
Týmy Deníků ale nebyly složené jen ze zástupců redakcí, zapojili se i sportovní a další zajímavé osobnosti z regionů. Na snímku vidíte při soutěžním  skoku do dálky ústeckou boxerku Fabianu Bytyqi. 

  15
I díky skvělému skoku ústecké boxerky nakonec tým Ústeckého deníku klání vyhrál. 

 16
U stánku teplických fotbalistů bylo od začátku plno, každý toužil po podpisu. 

  17
Že je lyžování možné jen v zimě? Účastníci recesistického běhu na lyžích dokázal, že je to možné i na začátku září a bez sněhu. 

  18
Běželo se centrem města. Symbolicky k patnáctiletému výročí Ústeckého kraje zdolali závodníci celkem 1500 metrů. 

 19

 
Běh na lyžích byl prvním startem pro slavnostní zahájení zimní olympiády dětí a mládeže, kterou bude hostit Ústecký kraj 17. až 22. ledna 2016. Generální sekretář Českého olympijského týmu Petr Graclík (vpravo) předal hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichovi Bubeníčkovi (vlevo) vlajku pro pořádání olympiády. 

 20
Náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová se ujala výstřelu ze startovní pistole, abychom mohli odpočítávat zbylé dny do konání olympiády. 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 4.9.2015 / 4.9.2015 | Zveřejnit od-do: 5.9.2015-4.10.2015 | Účinnost od-do: 5.9.2015-5.10.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém