Orientační nabídka


 

Ocenění nejlepším vysokoškolákům v kraji

11
Ve čtvrtek 21. října v mosteckém muzeu převzalo 12 vysokoškolských absolventů z našeho kraje „Dobrý list komory“ jako zvláštní uznání za výsledky studia. Ocenění předával předseda Okresní hospodářské komory Most Rudolf Jung, pamětní list hejtmanky Ústeckého kraje předali absolventům člen Rady Ústeckého kraje Petr Jakubec a předseda Výboru ZÚK pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Oldřich Bubeníček.
 

 
 

Tisková zpráva z 22. října 2010

 

 

Druhý ročník projektu „Dobrý list komory pro absolventy vysokých škol“ (dále jen DLK) navazuje na projekty Okresní hospodářské komory Most ,,Dobrý list komory pro absolventy SOU“ a „Dobrý list komory pro absolventy SŠ“, které mají již sedmiletou tradici. Tyto projekty mají za cíl vyhledat a prezentovat nejlepší absolventy učebních a studijních oborů s důrazem na jejich odborné znalosti, případně manuální dovednosti související s vystudovaným či vyučeným oborem. Neopominutelným cílem je také zpopularizování konkrétních oborů, zejména technických.

„Ústecký kraj potřebuje budoucí ekonomy, inženýry a další odborně vzdělané lidi. Každý den totiž potřebujeme na všech pracovištích ty, kterým nebudou chybět nápady a invence, kteří mají výdrž a chuť učit se od druhých i to, co je na trhu práce žádané. Jsem přesvědčený, že s takovými můžeme opravdu změnit tvář Ústeckého kraje,“ uvedl při předávání listů Petr Jakubec.

Dobrý list komory pro absolventa vysoké školy je prestižní dokument vypovídající o odborných schopnostech vysokoškoláka, který prvně vstupuje na trh práce. Je vydáván vybraným absolventům, kterým komora, ve spolupráci se školou, ověřuje a potvrzuje znalosti absolventa vysoké školy v daném oboru.

Držitelem DLK může být pouze absolvent vysoké školy bakalářského nebo magisterského stupně s trvalým bydlištěm v Ústeckém kraji. Listy převzali absolventi Univerzity J. E. Purkyně, Vysoké školy finanční a správní a Vysoké školy báňské.

Mezi oceněnými byl i Luděk Růžička, absolvent inženýrského studia strojírenské technologie na Fakultě výrobních technologií a managementu UJEP. „Strojařina mě oslovila už na chomutovské průmyslovce a vysokoškolské studium tohoto oboru jsem si doslova užíval. Na fakultě pokračuji v doktorandském studiu a chtěl bych se věnovat strojírenskému výzkumu,“ říká Luděk Růžička.

Proč si jako studijní obor zvolila řízení podniku a podnikové finance, se svěřila Lenka Varmusová: „Pracuji jako vedoucí pošty v Lenešicích na Lounsku a vždycky jsem měla zájem o ekonomiku. Ukončila jsem bakalářské studium a ještě budu dva roky pokračovat.“

1
Nejlepší vysokoškoláci za našeho kraje v mostecké muzeu při udílení Dobrých listů komory.

2
Radní Petr Jakubec při úvodním proslovu. Doprovázel ho Oldřich Bubeníček, předseda Výboru ZÚK pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost (vpravo), vlevo je Rudolf Jung, předseda OHK Most.

3
Oldřich Bubeníček blahopřeje Lence Varmusové.

4
Úspěšnému absolventovi Luďku Růžičkovi přišel pogratulovat i děkan Fakulty výrobních technologií a managementu UJEP prof. dr. Ing. František Holešovský.

5

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.10.2010 / 22.10.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém