Orientační nabídka


 

OCENĚNÍ V SOUTĚŽÍCH STEJNÁ ŠANCE

a
Ústecký kraj je jedním ze čtyř regionů ČR, kde je pořádána soutěž Stejná šance. Letos bylo v našem kraji nominováno 52 firem, které zaměstnávají osoby znevýhodněné na trhu práce, třeba zdravotně handicapované.Premiéru měla i soutěž Stejná šance -Kolega 2010.
 

 
 

Tisková zpráva ze 14. dubna 2010

Míra nezaměstnanosti v Ústeckém kraji se sice v těchto týdnech nezvyšuje, ale přesto je hrozivá, a to především pro více než 63 000 lidí bez práce. Značnou část z nich tvoří i občané handicapovaní s tělesným nebo duševním postižením. I ti by přesto rádi pracovali. Jenže zaměstnavatelů, kteří přijmou handicapovaného člověka, příliš není. Proto se také v našem kraji už šestým rokem (ob rok) pořádá soutěž Stejná šance –Zaměstnavatel, v níž jsou oceňovány firmy a společnosti, jež dávají šanci lidem se změněnou pracovní schopností, lidem na pracovním trhu znevýhodněným.  Tato veřejná soutěž vyvrcholila ve středu 14. dubna na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Ten byl jedním z pořadatelů, organizaci zajišťovala Agentura Osmý den (pro podporované zaměstnávání) spolu s Krajskou hospodářskou komorou Ústeckého kraje a dalšími organizacemi, včetně mediálních. Záštitu převzala hejtmanka Jana Vaňhová.

   Soutěž Stejná šance byla tedy letos už počtvrté, premiéru ale dnes mělo vyhodnocení  zaměstnanců, tedy pracovníků, kteří ač zdravotně postižení si aktivně budují pracovní kariéru a jdou příkladem i zdravým kolegům. Právě slovo Kolega patří do názvu letošní premiéry, tedy Stejná šance – Kolega 2010. Úvodní slovo na slavnostním dopoledni měl náměstek hejtmanky Arno Fišera, který ocenil práci zaměstnavatelů a vyjádřil přesvědčení, že jim podobných bude přibývat, protože v současné době je dát práci handicapovaným občanům nádherným činem. Poté spolu s představiteli Krajské hospodářské komory ÚK, agentury Osmý den či ústeckého Úřadu práce předal krajský politik ocenění třem nejlepším v obou kategoriích i dalších devět diplomů v soutěži Zaměstnavatel a sedm v kategorii Kolega.

   Alespoň přehled tří nejlepších zaměstnavatelů a tří oceněných pracovníků. Stejná šance – Zaměstnavatel 2010: 1. Děčínská sportovní, p.o., 2. obč. sdružení Spirála Ústí nad Labem, 3. MotoArte spol. s r. o. a Nemocnice Děčín (odštěpný závod Krajské zdravotní, a.s.). Stejná šance – Kolega 2010: 1. Richard Bejšovec, údržbář Děčínské sportovní, 2. Jan Šesták, učitel základní školy z Klášterce nad Ohří a 3. Květoslava Henczová, uklízečka o. s. Spirála.   

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Hovoří náměstek hejtmanky Arno Fišera

2

3
Diplom za první místo v ktg. Zaměstnavatel přebírá Igor Bayer, ředitel Děčínské sportovní

4

5
Další diplomy z rukou předsedy KHK ÚK Jana Chába

6

7
Vítězové ktg. Kolega: druhý zleva R. Bejšovec z Děčína

8

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 14.4.2010 / 14.4.2010 | Schváleno / Zrušeno: 14.4.2010 / 13.5.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém