Orientační nabídka


 

Ochutnejte Ústecký kraj, to dobré najdete v katalogu řemeslné výroby

Katalog 2023 mini
Ústecký kraj podporuje rozvoj místních řemesel a udržitelný cestovní ruch. A jak to nejlépe spojit a Ústecký kraj vyzkoušet? Prostředníkem mezi řemeslníky, výrobci, konečnými spotřebiteli a návštěvníky kraje může být i katalog řemeslné výroby.
 

 
 

Ústecký kraj nenabízí jen řadu pěších tras a výlety za památkami, ale také zážitky spojené s návštěvou lokálních výrobců a producentů. Ústecký kraj jako jediný z krajů v České republice podporuje řemeslnou výrobu různorodými aktivitami a napomáhá tak zprostředkování kontaktů mezi lidmi, mezi řemeslníky, výrobci a konečnými spotřebiteli s cílem přispět k rozvoji místní ekonomiky a udržitelného cestovního ruchu.

Se zajištěním garance původu pomáhají značky kvality. Jejich držitele najdete v katalogu řemeslné výroby, v průvodci nejen obcím, městům, firmám, podnikatelům a návštěvníkům, ale také všem občanům Ústeckého kraje po cestě k regionálním výrobcům.

Certifikace regionálními značkami – sounáležitost patrná na první pohled

Cítíte sounáležitost s Ústeckým krajem a jste výrobcem nebo producentem, který využívá místní zdroje nebo navazuje na tradice nebo je prostě jedinečný? Certifikujte svou práci regionální značkou, v Ústeckém kraji jsou hned čtyři. Certifikace probíhá pod hlavičkou Asociace regionálních značek. V regionu Českosaského Švýcarska je koordinátorem MAS Český sever, z.s. Značkou ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt® se certifikují zejména výrobky a zážitky. V Krušných horách certifikuje MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z.s., a můžete se přihlásit k certifikaci značkou KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt® v sortimentu výrobek, zážitek i služba. V regionu Poohří značka POOHŘÍ regionální produkt® kopíruje tok řeky Ohře až do Karlovarského kraje a certifikovány jsou zejména produkty a zážitky arbitrem Destinační agenturou Dolní Poohří o.p.s. A v Českém středohoří je koordinátorem udělování značky ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt® Destinační agentura České středohoří, o.p.s. Pro kvalitní výrobky z oblasti zemědělství a potravinářství můžete získat certifikát Regionální potravina Ústeckého kraje, který uděluje Ministerstvo zemědělství v koordinaci s Okresní agrární komorou Most.

Na webových stránkách jednotlivých koordinátorů najdete podrobné informace k procesu udělování značek. Lze certifikovat nejen výrobky a produkty, ale také ubytovací a stravovací služby a zážitky spjaté s regionem. Získaný certifikát opravňuje výrobce k užívání unikátní značky na všech certifikovaných produktech i propagačních materiálech.

Katalog řemeslné výroby a produktová mapa Ochutnejkraj.cz

Pokud chcete vyzkoušet a ochutnat, co Ústecký kraj s garancí původu nabízí, hledáte akce a možnost nakoupit si, nebo pokud chcete vzít žáky a studenty na exkurze, workshopy, dílny, v online prostředí hledejte produktovou mapu Ochutnejkraj.cz.

Návštěvník portálu zde nachází dodavatele potravin a surovin, které se mohou stát i cílem zajímavé návštěvy k výrobcům originálních předmětů a produktů, v nabídce jsou i unikátní zážitky nebo dobré služby. Mají zde své místo farmářské trhy a farmy a hospodářství. Každý prezentovaný držitel má možnost nabídnout své portfolio školám.

Vše na jednom místě

Katalog řemeslné výroby si můžete v elektronické podobě prolistovat na webu Ústeckého kraje a webu Brána do Čech nebo, pestrou nabídku místní produkce v segmentech výrobků, služeb, zážitků, farmářských trhů a akcí najdete také v produktové mapě Ochutnejkraj.cz.

Na konci srpna bude katalog řemeslné výroby Ústeckého kraje představen návštěvníkům agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích a v září návštěvníkům zemědělské a zahrádkářské výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích.

Katalog titulka

 
Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 8.8.2023 / 8.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém