Orientační nabídka


 

Oční oddělení Masarykovy nemocnice se přestěhovalo

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Oční oddělení Masarykovy nemocnice se přestěhovalo
V ústecké Masarykově nemocnici bylo 18.října slavnostně otevřeno oční oddělení. Do pavilonu G v novém areálu nemocnice se přestěhovalo ze starých prostor v centru města.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.10. 2005

Oční oddělení Masarykovy nemocnice se přestěhovalo

 

V ústecké Masarykově nemocnici bylo 18.října slavnostně otevřeno oční oddělení. Do pavilonu G v novém areálu nemocnice se přestěhovalo ze starých prostor v centru města. Stěhování očního oddělení, které prozatím sestává z lůžkové a ambulantní části předcházela rekonstrukce za přibližně 6 milionů korun. V současné době ještě probíhají stavební úpravy prostor, ve kterých budou umístěny operační sály očního oddělení. Tyto práce jsou součástí poslední etapy dostavby Masarykovy nemocnice.

Slavnostního otevření očního oddělení se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho náměstek Petr Fiala a krajští radní Vladimír Záhorský a Pavel Kouda. „Jsme rád, že se oční oddělení konečně přestěhovalo. Starý areál je nevyhovující a chceme, aby ho Masarykova nemocnice co nejdříve opustila. Doufám, že se nám poté spolu s městem a univerzitou podaří co nejdříve rozjet projekt na jeho přeměnu ve studentský kampus,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

Mezi účastníky slavnostního otevření nového očního oddělení byl i jeho dosavadní primář  Pavel Sušický, který v této funkci končí. Při příležitosti slavnostního otevření oddělení proto představil zástupcům kraji i dalším hostům novou primářku očního oddělení Masarykovy nemocnice Ivanu Liehneovou.

 

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je největším zdravotnickým zařízením v kraj. Jejím zřizovatelem je Ústecký kraj. Roční obrat tohoto zdravotnického zařízení je přibližně 1,6 miliardy korun a se svými více něž 2200 zaměstnanci je také největším zaměstnavatelem na Ústecku. V roce 2004 bylo v Masarykově nemocnici ošetřeno bezmála 44 tisíc pacientů. I když mezi nimi převažují obyvatelé z Ústecka, tvoří asi 57 procent, soustavně se zvyšuje počet pacientů, kteří do Ústí přicházejí z ostatních částí regionu. Daří se tak naplňovat záměr Ústeckého kraje, aby Masarykova nemocnice sloužila jako zařízení se superspecializovanou péčí pro celý kraj.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Oční oddělení Masarykovy nemocnice se přestěhovalo

Oční oddělení Masarykovy nemocnice se přestěhovalo

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.10.2005 / 20.10.2005 | Zveřejnit od-do: 20.10.2005-20.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém