Orientační nabídka


 

Od 15. března bude pro kamionovou dopravu vjíždějící do ČR uzavřen Cínovec - Altenberg

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Od 15. března bude pro kamionovou dopravu vjíždějící do ČR uzavřen Cínovec - Altenberg
Od 15. března 2006 vstupuje v platnost omezení provozu na hraničním přechodu Cínovec - Altenberg. Od tohoto dne tam nebudou ve směru příjezdu do ČR odbavována vozidla s nosností vyšší než 12t. "Byl jsem o tomto chystaném opatření, o něž požádalo Spolkové ministerstvo vnitra Spolkové republiky Německo informován již dříve a ministru vnitra ČR Františku Bublanovi jsem s ním vyjádřil zásadní nesouhlas," uvedl mimo jiné hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.3.2006

 

Od 15. března bude pro kamionovou dopravu vjíždějící do ČR uzavřen Cínovec - Altenberg

 

Od 15. března 2006 vstupuje v platnost omezení provozu na hraničním přechodu Cínovec – Altenberg. Od tohoto dne tam nebudou ve směru příjezdu do ČR odbavována vozidla s nosností vyšší než 12t. „Byl jsem o tomto chystaném opatření, o něž požádalo Spolkové ministerstvo vnitra Spolkové republiky Německo informován již dříve a ministru vnitra ČR Františku Bublanovi jsem s ním vyjádřil zásadní nesouhlas. Omezení dopadne velmi negativně jak do denního chodu řady přepravních firem v našem regionu, tak i do života obcí, které budou nadměrně zatěžovány narůstající kamionovou dopravou. Za tristní považuji, že s Ústeckým krajem a ani s obcemi nikdo tato opatření neprojednával, mnozí starostové i já jsme se v podstatě dozvěděli z médií, oficiálně mi vše bylo sděleno dopisem, který byl z ministerstva vnitra odeslán v pátek 10. března. Vidím velký rozdíl v tom, zda-li jsou obce a vyšší samosprávné celky účastníky podobných jednání nebo jestli jim jsou vrchnostenská rozhodnutí pouze dávána na vědomí. To je ovšem už zažitý přístup vládních institucí k našemu regionu, v jehož změnu můžeme doufat snad až po volbách,“ komentoval přijatá opatření v přeshraniční dopravě hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

            Spolkové ministerstvo vnitra Spolkové republiky Německo oznámilo Ministerstvu Vnitra ČR úmysl zavést na hraničním přechodu Cínovec – Altenberg omezený provoz dne 15. února 2006. Německá strana k opatření přistoupila v souladu s ujednáním Dohody mezi vládou České republiky a Spolkové republiky Německo o společných státních hranicích z roku 1996, podle níž mohou obě strany omezit nebo zastavit provoz na hraničních přechodech z důvodu plánovaných údržbářských prací a rekonstrukcí na dopravních cestách které slouží k pohraničnímu odbavování. Na německé straně bude zahájena rekonstrukce přístupové komunikace k Cínovci – Altenbergu B 170. „Víme o těchto opravách, ale krajská rada naposledy projednávala návrh německé strany, který hovořil o omezení provozu na Cínovci a uvažoval o směřování kamionové dopravy na Horu Svatého Šebestiána. Vyslovili jsme s ním souhlas, avšak podmíněný předpokladem dokončení obchvatu Chomutova a dokončení modernizace silnice R7. Od té doby jsme však nedostali možnost se k tomuto záměru, který v konečné podobě, a opakuji že neprojednané s obcemi a ani s kraji, poškodí významné zaměstnavatele v regionu, obce mezi Rumburkem a Děčínem a pochopitelně i obce a města v okolí Vojtanova na Chebsku,“ uzavřel hejtman Jiří Šulc

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.3.2006 / 14.3.2006 | Zveřejnit od-do: 14.3.2006-14.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém