Orientační nabídka


 

Odborná školení starostů o krizových situacích

a
V zasedací síni budovy C hejtmanství v Ústí nad Labem se proškolili starostové z okresu Ústí o činnostech při ochraně před povodněmi a dalšími mimořádnými ba krizovými situacemi. Bylo to jedno ze sedmi pracovních setkání starostů a primátorů z našeho kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 9. března 2011

Hejtmanka Jana Vaňhová, která je rovněž předsedkyní Bezpečností rady Ústeckého kraje, pozvala starosty všech měst a obcí z našeho regionu a také primátory statutárních měst na sérii sedmi školení o předcházení krizových situací a plnění povinností orgánů samosprávy při ochraně majetku a životů občanů. Školení v okresních sídlech organizačně a odborně zajišťuje odbor kanceláře hejtmanky –krizové řízení  a jejich součástí  byly nebo ještě budou rovněž přednášky o koordinaci případných zásahů při povodních, haváriích i jiných krizových situacích i o poslání a činnosti jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. 

   V pořadí čtvrté školení se uskutečnilo ve středu 9. března v Ústí nad Labem pro orgány samosprávy v tomto okrese. Tématy přednášek i následných diskusí byly např. z pohledu Hasičského záchranného sboru ÚK krizová a související legislativa, používání technických prostředků při povodních, využívání humanitárních skladů a d., Policie ČR informovala mj. o problematice veřejného pořádku a zástupci státních podniků Povodí Ohře a Povodí Labe připravili tématické okruhy o systémech včasného varování, o záplavových územích a prevenci před povodněmi, přívalovými srážkami a dalšími živelními pohromami.  Starostové dnes vyslechli také přednášky, které připravili pracovníci krajského úřadu z odboru životního prostředí a zemědělství nebo ekonomického odboru (mj. tvorba předběžných odhadů nákladů na obnovu majetku pro zajištění základních funkcí v postiženém území). Pracovníci krizového řízení odboru KH krajského úřadu hovořili o systému spolupráce jednotlivých obcí s krajským úřadem, o jejich připravenosti na řešení krizových situací a  opatřeních pro případné krizové stavy v působnosti obcí. Ucelených informací se dostalo přítomným o práci a použití Armády ČR a od Severočeského družení obcí o projektu monitoringu hladin na malých vodních tocích.

   Dnešní akci v Ústí n. L. předcházela jednání v Litoměřicích,  Teplicích a v Děčíně,  následovat budou odborná školení starostů v okresech Louny (10. 3.), Most (15. 3.) a Chomutov (17. března). 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Zleva Jiří Čermák z odboru KH -krizové řízení a plk. Jaroslav Vaněk a kpt. František Růžička z HZS ÚK

2

3

4

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.3.2011 / 9.3.2011 | Schváleno / Zrušeno: 9.3.2011 / 8.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém