Orientační nabídka


 

Odborný workshop k problematice zachování, obnově a zpřístupňování důlních děl a hornické krajiny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hornická kulturní krajina
Čtvrtek 22. 5. 2014
10 - 16 hod.
Oblastní muzeum v Mostě, příspěvková organizace kraje
 

 
 

V souvislosti s nominací Hornické kulturní krajiny Krušnohoří/Erzgebirge na Seznam světového dědictví UNESCO došlo k novému památkovému zhodnocení montánních pozůstatků v Krušnohoří a v průběhu let  2012 - 2014 bylo  na území Ústeckého a Karlovarského kraje  prohlášeno celkem  15 nových kulturních montánních památek a byly vyhlášeny 4 krajinné památkové zóny vymezující hornickou kulturní krajinu.

 

Podmínkám ochrany a zásadám výkonu státní památkové péče v těchto územích bude věnován následující workshop, který se zaměří především na problematiku zpřístupňování štol prohlášených za kulturní památky nebo štol, které se nachází v chráněném území. 

Odborný workshop si klade za cíl shromáždit a uceleně podat informace z hlediska památkové a archeologické péče, ochrany životního prostředí a zásad stanovených báňskými úřady pověřenými dozorem nad provozováním těchto štol.

Průnik těchto metodických příspěvků bude shromážděn ve sborníku s nákladem 1000 ks, který bude účastníků distribuován na podzim roku 2014 s cílem rozšíření těchto informací a právních postupů  mezi veřejnost a provozovatele prohlídkových štol.

Předpokládáme také, že účastníci setkání naváží dlouhodobou mezioborovou spolupráci, nezbytnou při společné ochraně a vědeckém zkoumání montánních památek.

 

V příloze naleznete pozvánku s okruhy semináře a podrobný program workshopu včetně anotací.

 

Svou účast na semináři prosím potvrďte na adresu montanregion@muzeum-most.cz nejpozději do 18. 5., z kapacitních důvodů je počet omezen na 80 účastníků.

 

Seminář, který byl podpořen Ministerstvem kultury ČR prostřednictvím programu Podpora pro památky UNESCO pořádá Odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, územním odborným pracovištěm v Lokti a Oblastním muzeem v Mostě, příspěvkovou organizací.

 

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Karina Strnadová
Vytvořeno / změněno: 2.4.2014 / 2.4.2014 | Zveřejnit od-do: 2.4.2014-23.5.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém