Orientační nabídka


 

ODM: Když nevyjde NHL? Budu rozhodčím, ví hokejista se slavným jménem

Kdo si našel cestu na zimní stadion v Trutnově, nemohl litovat. Během zimní Olympiády dětí a mládeže byla na ledě vidět celá řada talentů, mezi kterými vyčnívala spoustu známých hokejových jmen. Takové nosí i útočník Ústeckého kraje Jakub Petružálek, v budoucnu by rád navázal na úspěchy svého stejnojmenného strýce. Skvěle si vedl jeho spoluhráč Pavel Kůrka, který si jako obránce připsal čtyři góly a stal se nejlepším střelcem svého týmu.
Tisková zpráva ze dne 26. ledna 2023
ODM 2023
 

 
 
Ústecký kraj si před začátkem ODM věřil na medaili a velmi aktivně se na důležitý turnaj připravoval. Stranou šla i rivalita mezi kluby z Chomutova a Litvínova. „Před turnajem jsme měli několik tréninkových akcí a rozhodně si neděláme naschvály. Vycházíme si vstříc, fungujeme a jsme dobří kámoši,“ popisuje Jakub Petružálek. „Na soustředění před turnajem jsme se všichni sehráli, naučili jsme se spolu hrát a jeli jsme do Trutnova připravení,“ doplňuje Pavel Kůrka.

Ústecká reprezentace ale z turnaje nakonec bude odjíždět se sklopenými hlavami. Na celém turnaji nakonec zapsala jen jedinou výhru, jednu remízu a zbylé utkání už na body nedotáhla. „Je to škoda, že jsme nezískali medaili. Zaskočil nás především první zápas, kdy jsme hráli proti týmu, který už za sebou měl odehrané utkání. Bohužel jsme soupeře podcenili,“ lituje ústecký obránce.

Pavel Kůrka alespoň může mít radost z toho, že si v šesti duelech připsal čtyři branky, což je na obránce velmi slušná statistika. Na zápasech navíc byli přítomní skauti v čele s Patrikem Eliášem a Václavem Varaďou, kteří si ho určitě zapsali do svého deníčku. „Pro mě to byla velmi důležitá akce a jsem velmi rád, že jsem tady mohl být. A tím, že jsem dal čtyři góly, mám o to větší zážitek. Navíc tady byli skauti, takže mě povedený výkon může zase posunout o kousek dál.“

Jakub Petružálek dostal jméno po svém strýci, který v Litvínovu pomohl k zisku dvou extraligových titulů, a dokonce si připsal i bronzovou medaili z mistrovství světa. „Když můj strejda hrál o extraligový titul, extrémně jsem to prožíval a hodně jsem fandil. Dokonce jsem i viděl, jak vezl pohár do Litvínova, bylo to super,“ vzpomíná. Lásku k hokeji zdědil nejen po strýci, ale také po tatínkovi Miroslavovi, který si místo hráčské kariéry zvolil rozhodcovskou. „Určitě bych se chtěl probojovat až do NHL, ale kdyby mi to nevyšlo, vyzkoušel bych rozhodčího jako táta, byla by to pro mě hned druhá volba.“

V Trutnově podporuje Jakuba Petružálka celá jeho blízká rodina, známý hokejový strýc ale přijet nemohl. I přesto cítí velkou podporu, dopředu ho žene zejména mladší bratr. „Mám tady taťku, mamku a bráchu. Snažil jsem se hrát co nejlépe zejména kvůli bráchovi, protože je ještě malý, takže ho chci inspirovat k tomu, aby pak šel taky hrát hokej,“ s úsměvem pozdravuje svou rodinu.

Nyní čeká oba borce návrat do svých klubů a hokejoví fanoušci v následných letech budou moci sledovat posun těchto nadějných mladých hokejistů. Oba určitě na Olympiádu dětí a mládeže budou vzpomínat jen v tom dobrém a jak sami přiznali, zase je to posunulo o krůček blíž k dosažení jejich snů.

Autor: Lukáš Mihal

Nadějný hokejista Jakub Petružálek
Nadějný hokejista Jakub Petružálek

Foto: ČOV/Radek Lavička

 
 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 26.1.2023 / 26.1.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém