Orientační nabídka


 

Odpověď hejtmana Jiřího Šulce na dopis odborářů DPÚK, a.s. ze dne 10.2.2006

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď hejtmana Jiřího Šulce na dopis odborářů DPÚK, a.s. ze dne 10.2.2006
"Ústecký kraj při svém jednání s Dopravním podnikem Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) o zajištění dopravní obslužnosti hájí zájmy všech občanů v kraji a je mi velmi líto, že se to dotýká i poctivých pracovníků DPÚK a jejich rodin," uvedl mimo jiné hejtman Jiří Šulc
 

 
 

Odpověď hejtmana Jiřího Šulce na dopis odborářů DPÚK, a.s. ze dne 10.2.2006

 

„Ústecký kraj při svém jednání s Dopravním podnikem Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) o zajištění dopravní obslužnosti hájí zájmy všech občanů v kraji a je mi velmi líto, že se to dotýká i  poctivých pracovníků DPÚK a jejich rodin, které jsou manipulovány do rolí rukojmích. Vypovězení smlouvy s tímto dopravcem je však přímým důsledkem mnohých rozhodnutí vedení DPÚK, jeho opakované a trvalé neochoty akceptovat požadavky kraje jako objednatele služby co se týče počtu spojů či objemu objednaných kilometrů a zejména pak předložení až nemravných finančních požadavků, které krajská samospráva nemohla přijmout.

Chápu, že zaměstnanci DPÚK mají zájem na jeho prosperitě. Otázkou však je, na čem má být tato prosperita postavena. Není možné, aby dobré hospodářské výsledky soukromé společnosti vznikaly z veřejných rozpočtů, tedy na úkor občanů našeho kraje. Musím znovu připomenout, že kraj pro letošní rok nabídl DPÚK stejnou částku jako v loňském roce, navýšenou o dvě procenta inflace.  Tyto finanční podmínky vyhovují všem ostatním přepravcům. Nenechte si prosím vsugerovat takové nesmysly, že peníze na autobusovou dopravní obslužnost jsme od MFČR dostali a použili jsme je na něco jiného. A pokud mluvíte o politické objednávce dobře jste vystřelili, ale špatně zamířili: S tím, že se představitelé kraje budou před volbami bát učinit nepopulární opatření a že se tudíž nechají (slovy občanů kraje) vydírat, kalkuloval přece úplně někdo jiný než my politici. Jistě si sami umíte odpovědět kdo!

Myslím, že náš návrh dával společnosti i jejím zaměstnancům právě tu jistotu o níž píšete.  Dopravce však požaduje o 130 milionů korun víc a to je pro kraj nepřijatelné. Jak by se vám líbilo, kdyby vám majitel domu ve kterém bydlíte před vánocemi oznámil, že zvyšuje nájemné o 72%. Po té co by jste vyčerpali všechny možnosti a nedohodli se s ním, hledali by jste jiný byt. A situace ve které byl kraj, je obdobná. Oněch 130 milionů potřebujeme pro naše školy, nemocnice a ústavy sociální péče, pro zařízení, která slouží všem občanům našeho kraje. Myslím, že je tedy zcela evidentní, že tím kdo ohrožuje zaměstnance DPÚK není Ústecký kraj, ale vaše vlastní vedení společnosti, které klade nepřijatelné požadavky a snaží se krajské samosprávě diktovat podmínky, za kterých bude zajišťovat veřejnou službu.  Kraj tuto službu chce zabezpečit a má na ní připraveno optimální množství peněz.

Jak se říká „pláčete hezky, ale na špatném hrobě“. Vedení kraje nemůže za skutečnost, že hospodaření vaší společnosti je takové, že ceny za vámi poskytované služby nejsou konkurenceschopné. Pořádek by jste si v prvé řadě měli udělat doma. Vím, jak náročná a těžká je práce vás dopraváků, a vím také že jí děláte poctivě. Jsem hluboce přesvědčen, že jakýkoliv jiný dopravce, který bude od poloviny roku zajišťovat autobusovou dopravu, bude takové zaměstnance potřebovat a rád vás přivítá v zaměstnaneckém poměru. Věříme ale, že optimální řešení existuje a že k němu dospějeme.“ 

             

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.2.2006 / 10.2.2006 | Zveřejnit od-do: 10.2.2006-10.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém