Orientační nabídka


 

Okresní hospodářská komora Most představila střední školy na tradičním veletrhu vzdělávání SOKRATES 1

Okresní hospodářská komora (OHK) Most ve spolupráci s Úřadem práce ČR – kontaktním pracovištěm Most uspořádala opětovně pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera veletrh středního vzdělávání známý pod názvem SOKRATES 1.
Tisková zpráva ze dne 7.listopadu 2022
OHK Most
 

 
 

Veletrhy SOKRATES jsou již dlouholetou tradicí a nedílnou součástí aktivit OHK Most pro oblast regionálního vzdělávání. Letošního 21. ročníku se na jednotlivých stáncích prezentovalo 28 škol a firmy nabízející volná pracovní místa a spolupráci se školami.

„Tato akce má v našem regionu už svou letitou tradici. Vidím zde spoustu vystavovatelů, kteří návštěvníkům představí možnosti středoškolského vzdělávání, a já věřím, že si uchazeči z pestré nabídky vyberou. Přál bych si, až nějakou z vybraných škol dostudují, aby neodešli za prací jinam, ale své vzdělání zúročili v našem Ústeckém kraji,“ řekl v úvodu hejtman Jan Schiller.

Hosty slavnostního zahájení byli dále mostecký primátor Jan Paparega, místostarostka Litvínova Květuše Hellmichová, ředitelka pracoviště Úřadu práce ČR v Mostě Veronika Kubalová, jednatel a ředitel společnosti CHEMINVEST Tomáš Krenc, za IHK Chemnitz Michaela Holá a předseda OHK Most Rudolf Jung, který veletrh oficiálně zahájil.

Cílem veletrhu je nabídnout v jeden čas a na jednom místě možnosti studia uchazečům o vzdělávání na střední škole. Součástí veletrhu byla doprovodná akce Sokrates+1, a to diskuse zástupců škol a podnikatelů s náměstkem ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vzdělávání a mládež Janem Marešem a s radní Ústeckého kraje pro školství, mládež a sport Jindrou Zalabákovou.

Generálními partnery 21. ročníku byly společnosti CHEMINVEST, s. r. o., a ČEZ, a. s. Hlavními partnery akce byly statutární město Most, Vršanská uhelná, a. s., Severní energetická, a. s., a na projektu spolupracovaly rovněž město Litvínov a SPŠ a SOŠ gastronomie a služeb v Mostě. Tradičním zahraničním partnerem je průmyslová a obchodní komora v Chemnitz.

Při zahájení veletrhu SOKRATES v Mostě nechyběl ani hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller
Při zahájení veletrhu SOKRATES v Mostě nechyběl ani hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

 

Ve Sportovní hale v Mostě se prezentovalo celkem 28 středních škol nejen z Mostecka
Ve Sportovní hale v Mostě se prezentovalo celkem 28 středních škol nejen z Mostecka

 

Krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková se zúčastnila debaty s podnikateli a zástupci škol
Krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková (druhá zprava) se zúčastnila debaty s podnikateli a zástupci škol

 

Debata se konala druhý den konání veletrhu středoškolského vzdělávání v Mostě
Debata se konala druhý den konání veletrhu středoškolského vzdělávání v Mostě

SOKRATES 1 (Sportovní hala Most)

 

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 7.11.2022 / 7.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém