Orientační nabídka


 

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele
Na dva tisíce mladých sportovců z celého regionu změřilo své síly na druhé olympiádě dětí a mládeže Ústeckého kraje.Olympijský oheň při zahájení této sportovní akce zapálil stříbrný medailista z olympiády v Turíně, běžec na lyžích Lukáš Bauer.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21.6.2006

 

 

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

 

Těsně před osmou hodinou ranní byl 21. června v prostoru Městského stadionu v Ústí nad Labem velký lidský mumraj. Delegace hostů i zástupci zúčastněných výprav byli plni očekávání na oficiální zahajovací ceremoniel Her II. olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje. Mezi hosty byl také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, který sportovní událost slavnostně zahájil. Do Ústí nad Labem se sjelo na dva tisíce mladých sportovců, věkově ohraničených 18 lety. Nejpočetnější zastoupení měli Mostečtí – 251 závodníků. Pořadatelské město Ústí nad Labem vsadilo na 247 sportovních nadějí. Mezi mladými olympioniky nechyběli ani zástupci Libereckého kraje.

To, že akci byla připisována mimořádná důležitost a prestiž svědčí i osobnost, která se ujala čestného úkolu – zapálení olympijského ohně. Stříbrný medailista z olympiády v Turíně, běžec na lyžích Lukáš Bauer zahájil událost, která se nesla zcela v souladu s protokolem Mezinárodního olympijského výboru. Krátce po té se na mnoha sportovištích a místech v Ústí nad Labem a jeho blízkém okolí - Krupce, Chabařovicích a Chlumci rozeběhly soutěže v 16 sportovních disciplínách. Program doplnily tři kulturní soutěže – fotografická, výtvarná a v počítačových hrách.

V hlavní soutěži mezi sebou měřily síly výběry jednotlivých regionů kraje. Medailemi a poháry pak byli sportovci oceněni na slavnostním vyhlášení výsledků, které proběhlo bezprostředně po skončení sportovních klání v hale Spolchemie na Klíši spolu s doprovodným kulturním programem. Slavnostní zakončení her pak provedl předseda komise pro sport a tělovýchovu Rady Ústeckého kraje Jindřich Stádník. Nejvíce bodů v jednotlivých disciplínách a tedy i celkové vítězství získali sportovci z Ústecka před zástupci okresů Děčín a Litoměřicemi. Český olympijský výbor nechal pro nejlepší účastníky her vyrobit 930 medailí. MUDr. Milan Jirásek, předseda Českého olympijského výboru, se ale nechal slyšet, že vítězi byli nakonec všichni, kteří závodili fair play. „Krajská olympiáda se vydařila a sportovci zaslouží velkou pochvalu. Všichni předvedli skvělé výkony. V horkém počasí si jistě často sáhli až na dno a prokázali pravého sportovního ducha. Uznání si zaslouží i pořadatelé, kterým se generálka na celorepublikové sportovní klání povedla,“ uvedl Radek Vonka.

Ústecký kraj podpořil konání krajské dětské olympiády jedním milionem korun. Letošní hry brali organizátoři, kterými jsou Agentura Sport Agency, Český olympijský výbor, Ústecký kraj a Magistrát města Ústí nad Labem jako důkladnou prověrku před neméně prestižní sportovní událostí, celorepublikovou olympiádou her dětí a mládeže, která se bude konat příští rok před začátkem prázdnin.

 

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

Olympiáda prověřila mladé sportovce i pořadatele

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.6.2006 / 23.6.2006 | Zveřejnit od-do: 23.6.2006-23.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém