Orientační nabídka


 

Olympijský festival bude exkluzivně u jezera Most

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna a ve stejný termín proběhne i Olympijský festival Paříž 2024. Po Praze, Lipně, Brně, Ostravě, se po osmi letech tato největší sportovní akce vrací k jezeru, tentokrát v Mostě.
01
 

 
 
„Olympijské hry sleduje celý svět a přivést je prostřednictvím festivalu přímo mezi lidi, zejména mezi děti, ukázat jim zblízka vrcholové sportovce jako vzory, to je skvělá příležitost jak sport, ale vlastně jakýkoliv pohyb zpropagovat. V našem kraji je to obzvlášť důležité a já věřím, že místní děti si Olympijský festival nenechají utéct. Zároveň je to pro nás příležitost přilákat návštěvníky odjinud a ukázat Ústecký kraj jako skvělé místo k návštěvě, ke sportu či na dovolenou,” upřesnil hejtman Jan Schiller.

Z Ústeckého kraje vzešla řada skvělých sportovců a olympioniků. Například skikrosař Tomáš Kraus, plavkyně Simona Kubová Baumrtová, zápasník Artur Omarov či mnoho skvělých hokejistů v čele s kapitánem ze zlatého Nagana Vladimírem Růžičkou. Kdo budou ambasadoři Olympijského festivalu se odtajní na podzim.

Koncepce Olympijského festivalu zůstává stejná, skvěle zafungoval například po covidu, kdy Olympijský festival Tokio v roce 2021 nahradil zrušené nábory a přivedl do sportovních oddílů řadu dětí. Český olympijský výbor spolu se sportovními svazy tedy opět připraví pestrý sportovní program, díky němuž si zájemci vyzkouší řadu sportů a rovnou dostanou doporučení na nejbližší oddíl či klub. Chybět nebude ani olympijské vzdělávání či příměstské tábory. „Olympijské hry jsou po dlouhé době v Evropě, a tudíž i ve stejném časovém pásmu. Těšíme se na společné fandění našim šampionům a jejich následné přivítání po návratu z her. Věříme, že společně vytvoříme přímý MOST do PAŘÍŽE,” dodal Libor Varhaník, místopředseda ČOV.

1
Tisková konference u jezera Most

2
Dort krájeli Libor Varhaník z ČOV, hejtman Jan Schiller, primátor Marek Hrvol a olympionička Mirka Knapková

 

3

4
Hejtman Schiller vyzkoušel i veslici

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 9.5.2023 / 9.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém