Orientační nabídka


 

Ombudsman Otakar Motejl: Postupu krajského úřadu nelze nic vytknout

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Občanská liga Ústí nad Labem (OL) si ombudsmanovi stěžovala na výsledek odvolacího řízení, kdy Krajský úřad Ústeckého kraje zamítl odvolání ligy proti stavebnímu povolení na stavbu nového provozu "Výroba nízkomolekulárních epoxidových pryskyřic" v areálu ústeckého Spolku pro chemickou a hutní výrobu.
 

 
 

Ombudsman Otakar Motejl: Postupu krajského úřadu nelze nic vytknout

Tisková zpráva ze dne 21.10.03

 

Poděkování za objektivní zhodnocení práce Krajského úřadu zaslal v těchto dnech hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc veřejnému ochránci práv JUDr. Otakaru Motejlovi. Reagoval tak na dopis adresovaný Občanské lize Ústí nad Labem, který Otakar Motejl hejtmanovi Jiřímu Šulcovi poslal v kopii.

            Občanská liga Ústí nad Labem (OL) si ombudsmanovi stěžovala na výsledek odvolacího řízení, kdy Krajský úřad Ústeckého kraje zamítl odvolání ligy proti stavebnímu povolení na stavbu nového provozu „Výroba nízkomolekulárních epoxidových pryskyřic“ v areálu ústeckého Spolku pro chemickou a hutní výrobu (stavební povolení vydal magistrát města Ústí nad Labem a OL si dále stěžovala na údajné průtahy spojené s vydáním bezpečnostní zprávy k tomuto zařízení.

„Otakar Motejl shledal, že postupu krajského úřadu nelze nic vytýkat, ani z procesního hlediska,“ uvedl hejtman Jiří Šulc. Vydání bezpečnostní zprávy Krajský úřad Ústeckého kraje pozastavil do 31. prosince, do této lhůty má Spolek pro chemickou a hutní výrobu bezpečnostní zprávu přepracovat podle připomínek dotčených orgánů státní správy především v části analýza a hodnocení rizika. Informaci o přerušení řízení k vydání této bezpečnostní zprávy bylo koncem měsíce srpna zasláno na vědomí i OL jako jednomu z účastníků řízení.

OL ovšem napadla i to rozhodnutí, kterým KÚ ÚK zamítl její odvolání proti rozhodnutí o vydání stavebního povolení na stavbu nové výrobny epoxidových pryskyřic a zároveň si ombudsmanovi stěžovala na nečinnost krajského soudu. „Úředníci krajského úřadu konstatovali, že Občanská liga nebyla účastníkem tohoto stavebního řízení, připomínky nepodala v řádné lhůtě. Nelze samozřejmě předjímat výrok soudu, je ovšem povzbuzující, že naše postupy u veřejného ochránce práva obstály,“ uvedl Jiří Šulc.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.10.2003 / 21.10.2003 | Zveřejnit od-do: 21.10.2003-21.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém