Orientační nabídka


 

Oparno obsadily složky integrovaného záchranného systému

Střední škola technická v Mostě se snaží své žáky nejen kvalitně vzdělávat, ale v rámci praxe je také seznamuje s jednotlivými činnostmi bezpečnostních složek. Koncem školního roku se tradičně
všichni žáci třetího ročníku oboru bezpečnostně právní činnost zúčastnili odborného soustředění
na v kempu Jordán - Oparno, kde strávili týden po boku složek integrovaného záchranného
systému.
Tisková zpráva ze dne 27. června 2023
01
 

 
 
Setkání se složkami integrovaného záchranného systému (IZS) má pro žáky jako pro budoucí příslušníky bezpečnostních sborů a složek neocenitelný význam.

V rámci výukového programu plnili žáci sportovní cvičení, která jim bezpečnostní složky přichystaly. Jednalo se například o běh a orientaci v terénu, střelbu, přetahování lanem, demonstraci proti vodnímu dělu, sebeobranu, fyzické testy, poutání a řešení různých modelových situací. Naučili se zásady první pomoci, rozeznávání stavů bezprostředně ohrožujících člověka na životě či na zdraví. Žáci se snažili vžít do role příslušníků jednotlivých složek a měli tak možnost vyzkoušet si něco málo z jejich náplně práce. Ocenili také veškeré ukázky, které si pro ně jednotliví účastníci připravili. Měli možnost si prohlédnout nejmodernější techniku, služební automobily, výstroj, výzbroj a bezpečnou manipulaci s ní. Taktéž si chválili zhlédnutí veškerých videozáznamů ze služebních zákroků při ochraně životů, zdraví a majetku občanů a veřejného pořádku. Nechyběla ani volná diskuze se zástupci bezpečnostních sborů. Žáky zajímalo především představení praktické části práce a podmínky pro přijetí do služebního poměru. Všichni zástupci IZS byli pro žáky inspirací. Vystupovali profesionálně a čas strávený s nimi si žáci nemohli vynachválit.

Společnou zábavu si také užili při opékání buřtů a u sportovních aktivit. Celá odborná praxe měla za cíl navázat na teoretickou výuku žáků ve škole, připravit je na budoucí povolání v rámci bezpečnostních sborů a složek v ČR, na další studium na vysokých školách, upevnit jejich neformální vztahy a zdůraznit význam týmové práce, která je v jejich budoucím životě čeká. 

Účastníky soustředění byli Rekrutační pracoviště Armády ČR Ústí nad Labem a Velitelství 4. brigády rychlého nasazení Žatec, instruktor sebeobrany Školního policejního střediskalektor odboru politického terorismu Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě SKPV, Pyrotechnická služba PČR, odboru munice, expozitury Teplice, Vazební věznice a ÚpVZD Praha Pankrác, Oddělení silničního dohledu v Ústí nad Labem, Oddělení kynologie v Litoměřicích, Zásahová jednotka Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje, Speciální pořádková jednotka Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje, Oddělení hlídkové služby Most, Sbor dobrovolných hasičů Litoměřice a Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje.

1
Teambuilding s Oddělením hlídkové služby Most

 

2
Modelový zákrok s Vazební Věznicí a ÚpVZD Praha Pankrác

 

3
Ukázka kynologie

 

4
S pyrotechnikou žáky seznámili příslušníci Pyrotechnické služby PČR

 

5
Na soustředění nechyběli ani dobrovolní hasiči

 

6
První pomoc učila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje

 

7
Zástupci ozbrojených složek

 

8
Po tvrdé práci přišla zasloužená odměna

 
ZDROJ: SŠT Most
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 27.6.2023 / 27.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém